Vidurių užkietėjimas yra viena iš labiausiai paplitusių virškinimo problemų. Vidurių užkietėjimu laikoma kai tuštinamasi kietai, sausai arba kai tuštinamasi rečiau kaip 3 kartus per savaitę. Jei ir Tave kankina vidurių užkietėjimas – skaityk straipsnį iki galo ir sužinosi būdus, kaip natūraliai ir be vidurius laisvinančių medikamentų atsikratyti šia nemalonia problema!

 

Toliau straipsnyje Tau papasakosiu:

  • Kas sukelia vidurių užkietėjimą?

  • Kokie yra pagrindiniai vidurių užkietėjimo požymiai?

  • Kaip natūraliai gydyti vidurių užkietėjimą?

 

Kas sukelia viduriu užkietėjimą?

Gaubtinės žarna absorbuodama vandenį iš maisto sudaro išmatas, o storosios žarnos raumenys galutinai išstumia atliekas per tiesiąją žarną ir jas pašalina. Jei išmatos užsilaiko storojoje žarnoje per ilgai, pasidaro sudėtinga jas pašalinti iš organizmo, taip susiduriame su vidurių užkietėjimu.

Vidurių užkietėjimą gali sukelti:

  • nesubalansuota mityba, kurioje per mažai skaidulų;

  • stresas, įprastos dienotvarkės pasikeitimas;

  • tuštinimosi sulaikymas;

  • pasyvus gyvenimo būdas;

  • tam tikri vaistai;

  • nėštumas;

  • tokios ligos kaip insultas, diabetas, žarnyno ligos bei hormoniniai sutrikimai.

 

Didesnė vidurių užkietėjimo rizika yra jeigu:

  • esi 65 metų ar vyresnis. Vyresnio amžiaus žmonės dažnai yra mažiau fiziškai aktyvūs, serga įvairiomis ligomis, jų mityba dažnai nėra pakankamai subalansuota;

  • tavo darbas yra sėdimas ir stokoji fizinio aktyvumo. Mažas arba visiškas fizinio aktyvumo nebuvimas padidina riziką susidurti su vidurių užkietėjimu;

  • esi moteris ar vaikas. Moterys ir vaikai dažniau susiduria su vidurių užkietėjimo problema nei vyrai.

 

Kokie yra pagrindiniai vidurių užkietėjimo požymiai?

Kiekvieno iš mūsų organizmas yra individualus ir įprasto tuštinimosi apibrėžimas yra skirtingas: vieniems iš mūsų yra įprasta tuštintis du kartus per dieną, kitiems – tris kartus per savaitę. Taigi, kyla klausimas - kaip atpažinti vidurių užkietėjimą?


Vidurių užkietėjimas pasireiškia šiais simptomais:

  • mažiau nei trys tuštinimaisi per savaitę;

  • kietos, sausos išmatos;

  • skausmas tuštinimosi metu;

  • pilnumo jausmas, net pasituštinus.

 

Kaip natūraliai gydyti vidurių užkietėjimą?

Greičiausias ir lengviausias vidurių užkietėjimo gydymas yra mitybos subalansavimas (daugiau apie sveiką ir subalansuotą mitybą skaityk čia) ir fizinio aktyvumo padidinimas:

Gerk pakankamai vandens. Vanduo labai svarbus gerai žarnyno veiklai;
Ribok alkoholinius gėrimus, kofeiną, kurie skatina vandens pašalinimą iš organizmo;
Į mitybos racioną įtrauk skaidulų turinčius maisto produktus: vaisius ir daržoves, neskaldytus grūdus, pupeles, sėlenas ir kt. Skaidulų kiekį mityboje gali padidinti skaidulų mišinys „Drakonas“. Šioje priemonėje gausu tirpių ir netirpių skaidulų, kitų virškinimui naudingų ingredientų;
Valgyk daugiau jogurto, kefyro, raugintų daržovių ir kitų produktų, kuriuose gausu probiotikų;


Fizinė veikla. Skirk ne mažiau kaip 150 min. per savaitę aktyviai fizinei veiklai. Puikiai tinka vaikščiojimas, plaukimas, važinėjimas dviračiu. Pabandyk atrasti veiklą, kuri tau patiks;
Jei jauti norą tuštintis – nedelsk. Kuo ilgiau lauksi – tuo kietesnės išmatos bus.
Jei net ir laikantis šių patarimų vidurių užkietėjimo problema nedingsta, vertėtų pasikonsultuoti su gydytojų dėl tolimesnio gydymo.

 

„DRAKONAS“ SKAIDULOS – LIEKNĖJIMUI IR ŽARNYNUI

Pagerinti žarnyno darbą Tau gali padėti ir pakankamas skaidulų suvartojimas. Rekomenduoju išbandyti skaidulas skirtas lieknėjimui ir žarnynui DRAKONAS. Skaidulos ne tik užtikrina sklandų žarnyno darbą, bet ir išbrinkusios užpildo skrandį ir taip suteikia sotumo jausmą. Priemonė padeda atsisakyti užkandžiavimo vakarais bei padeda numesti svorio sveikai.

 

Daugelis vidurių užkietėjimo atvejų yra lengvi ir lengvai pagydomi pakeitus mitybą ir padidinus fizinį aktyvumą. Jei kankina lėtinis vidurių užkietėjimas ar vidurių užkietėjimas su kitais žarnyno negalavimais – svarbu pasikonsultuoti su gydytoju.

 

ŽALIOSIOS DĖŽUTĖS komandos misija - padėti atrasti kelią į sveikesnį gyvenimą ir geresnę savijautą. Dirbame tam, kad galėtume dalintis savo sukauptomis žiniomis ir įrodyti, kad natūralios priemonės yra naudingos ir veiksmingos. Mūsų klientai pamilo TOP produktus – inovatyvius rutuliukus su pelynu PONAS BAUBAS ir skaidulas DRAKONAS. Tai produktai geresnei savijautai, svoriui mažinti ir žarnynui. Sukūrėme ir naują produktą žmonėms, siekiantiems dar geresnių rezultatų - proteino ir konjako šaknies mišinys DEIVĖ.


Mes žengiame koja kojon kartu su savo klientu, padedame išmokti sveikiau maitintis, formuoti naujus įpročius ir atsirinkti tai, kas iš tiesų naudinga!