Su amžiumi medžiagų apykaita ima lėtėti. Organizmo senėjimo procesai prasideda jau nuo 25 metų. O štai pasiekus 40 jie pasireiškia labiau. Priaugus svorio dėl lėtesnės medžiagos apykaitos sunkiau jį numesti. Prasidėjus medžiagų apykaitos lėtėjimui net nepajuntame, kaip svoris po truputį priauga. O tuos kelis kilogramus dažnai tampa itin sunku numesti. Tad ką daryti?


Mityba po 40-ies

Tai, ką valgei paauglystėje ar 20-ies, netiks ir vėliau. Taip pat labai svarbu tinkamai atsirinkti informaciją apie įvairias dietas. O informacijos apie jas tikrai daug, todėl pasiklysti tarp to, kas teisinga ir ne, tikrai lengva. Tačiau tikrai vertėtų pagalvoti, ar verta laikytis itin griežtų ir alinančių dietų. Nes rezultatas trumpalaikis, tačiau sveikatai pasidaryti žalos tikrai galima.

Nuo ko pradėti? Peržiūrėk savo meniu ir pasistenk sumažinti suvartojamų kalorijų kiekį, žinoma, ne drastiškai. Turėtum suvartoti vidutiniškai apie 1500 – 1700 kcal.
Labai svarbu sumažinti greitųjų angliavandenių suvartojimą. Atsisakyk tokių produktų, kaip balti miltai, rafinuoti ryžiai, cukrus, gazuoti ir saldinti gėrimai.

Mityboje turėtų vyrauti daržovės, vaisiai, liesa mėsa, žuvis. Valgyk tirs pagrindinius patiekalus. Jei norisi užkandžių, įterpk du užkandžius. Vieną iki pietų, kitą iki vakarienės. Rinkis vaisius, riešutus ar pilno grūdo duonos sumuštinį su mėsa, žuvimi. Taip pat gali užkandžiauti varške, jogurtu, daržovėmis.

 

Užkandžius valgyti rekomenduoju todėl, kad taip lengviau neišalkti. Žinoma, svarbu neviršyti dienos kalorijų normos. Geriau valgyti mažesnėmis porcijomis ir dažniau. Taip suaktyvės medžiagų apykaita, nekankins alkis.


Fizinis aktyvumas

Žinoma, svorio didėjimui ir sunkesniam kritimui daro ir fizinio aktyvumo trūkumas. Darbas, namai ir dažniausiai viskas pasiekiama automobiliu. O jei darbas sėdimas, tai judėjimo per dieną iš vis mažai. Įtrauk į savo dienotvarkę ilgesnius pasivaikščiojimus, mankštos pratimus. Nors pradžioje gali atrodyti ir sunku, mūsų kūnui to tikrai reikia. Aktyvumas padeda ne tik kristi svoriui ar jį palaikyti, bet ir geriau jaustis.

Nebūtina rinktis sunkų sportą, galima lankyti baseiną, važinėtis dviračiu. O jei gyveni name ir turi savo kiemą, tai puikiai tiks ir įvairūs darbai. Svarbu kuo daugiau judėti.

Jei rinksiesi sportą salėje ar bėgimą, nepamiršk tempimo ir apšilimo pratimų. Labai svarbu apsaugoti raumenis ir sąnarius nuo galimų traumų.


Vanduo – svarbus svorio metimui

Jei nori numesti svorio, svarbu ne tik kitokia mityba ir fizinis aktyvumas, bet ir pakankamas skysčių kiekis. Gerk kuo daugiau vandens. Gali jį pagardinti citrina, mėtomis. Taip gerti bus daug paprasčiau. Vandens gėrimas turėtų tapti įpročiu. Visuomet su savimi turėk gertuvę.

 


Kaip save motyvuoti?

Žinau, kaip dažnai būna, kad jau pasakai sau, jog mesi svorį ir štai po kelių dienų ar savaitės motyvacija išgaruoja, grįžti prie senų įpročių. Dėl to labai svarbu sau išsikelti tikslą ir žinoti, kodėl to nori.

Išsikelk sau klausimą - kodėl noriu numesti svorio, kaip noriu atrodyti ir ką noriu savyje pakeisti. Įsivaizduok, kaip jausiesi pasiekęs (-usi) savo tikslą.

Nusistatyk tikslą, kiek svorio nori numesti. Tačiau tikslas turi būti realus ir žinoma, svoris neturėtų būti mažesnis nei rekomenduojamas pagal Tavo ūgį. Puiku, jei nusistatysi ir laiką, per kurį turi pasiekti tam tikrą tikslą.

Atmink, kad viskas priklauso tik nuo Tavęs ir Tavo pastangų. Na, o jei ieškai idėjų sveikiems receptams, rekomenduoju mūsų metinę prenumeratą. Kas savaitę gausi vis naują knygelę su gardžiais ir sveikais receptais!


ŽALIOSIOS DĖŽUTĖS komandos misija - padėti atrasti kelią į sveikesnį gyvenimą ir geresnę savijautą. Dirbame tam, kad galėtume dalintis savo sukauptomis žiniomis ir įrodyti, kad natūralios priemonės yra naudingos ir veiksmingos. Mūsų klientai pamilo TOP produktus – inovatyvius rutuliukus su pelynu PONAS BAUBAS ir skaidulas DRAKONAS. Tai produktai geresnei savijautai, svoriui mažinti ir žarnynui. Sukūrėme ir naują produktą žmonėms, siekiantiems dar geresnių rezultatų - proteino ir konjako šaknies mišinys DEIVĖ.


Mes žengiame koja kojon kartu su savo klientu, padedame išmokti sveikiau maitintis, formuoti naujus įpročius ir atsirinkti tai, kas iš tiesų naudinga!