Jei domiesi organizmo valymo būdais, tikrai girdėjai apie sulčiavimą arbą organizmo detoksikaciją kokteiliais. Abiem atvejais organizmo valymas paremtas daržovių ar vaisių vartojimu. Atrodo nedidelis skirtumas tarp sulčių ir kokteilio, tačiau iš tiesų jis yra. Todėl noriu papasakoti apie abu organizmo valymo būdus ir išvardinti jų privalumus bei trūkumus.

Straipsnyje sužinosi, kas yra sulčiavimas, kas yra organizmo detoksikacija kokteiliais, kuris būdas naudingesnis norint išvalyti organizmą.

 

Sulčiavimas - kas tai ir kuo jis naudingas?

Sulčiavimas - tai yra tam tikras organizmo valymo būdas, kurio metu geriamos tik vaisių ir daržovių sultys. Tokia organizmo detoksikacija dažniausiai trunka kelias dienas, o kartais net ir savaitę ar dar ilgiau. Šviežių sulčių gėrimas - tai koncentruotas vitaminų ir maistinių medžiagų šaltinis. Organizmas lengviau įsisavina visas jam reikiamas medžiagas. Taip pat organizmo valymas sultimis padeda numesti svorio, pasijausti lengvesniam.

Vis tik, yra ir kita tokio organizmo valymo pusė. Sultyse labai daug cukraus. Nors jis ir natūralus, tačiau jo gali būti organizmui per daug. Taip pat sulčiaujant greičiau jaučiamas alkis, kadangi sultyse lieka nedaug skaidulinių medžiagų. Sulčiaujant dažniausiai suvartojama ženkliai mažiau kalorijų nei valgant, o per mažas kalorijų kiekis taip pat nėra gerai. Jei vis tik nori išbandyti sulčiavimą reikėtų pirmiausiai pabandyti tai daryti vieną dieną.

 

Detoksikacija su kokteiliais – ar tai geresnis pasirinkimas?

Detoksikacija kokteiliais turi daugiau pranašumų lyginant su sulčiavimu. Detoksikuojantys kokteiliai padeda iš organizmo pašalinti šlakus, skysčių perteklių, padeda išvalyti kraują. Tokie kokteiliai turi daug skaidulinių medžiagų, todėl ilgam suteikia sotumo jausmą, padeda geriau išvalyti žarnyną. Be to, skaidulos padeda sumažinti cukraus kiekį kraujyje. Taip pat padeda išvengti širdies, kraujagyslių ligų, sureguliuoja virškinimą.

Detoksiksikuojantys kokteiliai turi ne vieną sudedamąją dalį. Į juos dedamos daržovės, vaisiai, augalinis pienas, vanduo, sėklos. Todėl jis maistingesnis nei sultys.

 

Detoksikuojantis Imbierinis kokteilis – receptas

Jums reikės: nedidelio gabalėlio imbiero, 1 arb. š. cinamono, saujos špinatų, 1 stiklinės vandens.

Eiga: visus ingredientus sutrinkite iki vientisos masės.

 

Ką dar svarbu žinoti apie organizmo valymą sultimis ar kokteiliais?

Labai svarbu suprasti, kad organizmo detoksikaciją atlikti galima tik tuomet, jei neturi sveikatos sutrikimų. Ypatingai virškinimo ar valgymo sutrikimų. Tokiu atveju būtina pasitarti su gydytoju. Na, o jei vis tik nusprendei išbandyti organizmo valymą vienu iš aukščiau paminėtų mano būdų, nenustebk, kad gali paskaudėti galvą, atsirasti silpnumas. Taip nutinka todėl, kad organizmas turi priprasti prie pasikeitusios mitybos, jis valosi.

Dažnai organizmo valymas atliekamas ir tada, kai siekiama numesti svorio. Tačiau labai svarbu suprasti, kad jis skirtas ne svorio metimui. Taip, svorio šiek tiek numesite, kadangi išsivalys pertekliniai skysčiai, suplokštės pilvukas. Vis tik jei po organizmo valymo grįši prie įprastų įpročių ir nebandysi subalansuoti mitybos, svoris tikrai ataugs.

Subalansuota mityba turėtų būti vienas didžiausių Tavo prioritetų, jei nori gerai jaustis, o numetus svorio jo nepriaugti. Jei nežinai nuo ko pradėti sveikai maitintis ar tiesiog sunku sugalvoti naujų, skanių receptų, išbandyk “Žalioji dėžutė” sveikų ir skanių receptų prenumeratą. Gali rinktis 6 mėnesių prenumeratą arba 12 mėnesių prenumeratą. Taip kiekvieną savaitę gausi vis naujas receptų knygeles.

 

 

 

ŽALIOSIOS DĖŽUTĖS komandos misija - padėti atrasti kelią į sveikesnį gyvenimą ir geresnę savijautą. Dirbame tam, kad galėtume dalintis savo sukauptomis žiniomis ir įrodyti, kad natūralios priemonės yra naudingos ir veiksmingos. Mūsų klientai pamilo TOP produktus – inovatyvius rutuliukus su pelynu PONAS BAUBAS ir skaidulas DRAKONAS. Tai produktai geresnei savijautai, svoriui mažinti ir žarnynui. Sukūrėme ir naują produktą žmonėms, siekiantiems dar geresnių rezultatų - proteino ir konjako šaknies mišinys DEIVĖ.


Mes žengiame koja kojon kartu su savo klientu, padedame išmokti sveikiau maitintis, formuoti naujus įpročius ir atsirinkti tai, kas iš tiesų naudinga!