Mėgsti pasmaližiauti? Aš taip pat! Tačiau stengiuosi tam pasirinkti sveikus produktus. Vienas tokių - juodasis šokoladas. Jame gausu maistinių medžiagų, kurios itin naudingos mūsų sveikatai. Todėl labai noriu tau papasakoti apie geriausias šio produkto savybes ir naudą organizmui.

Itin maistingas

Juodasis šokoladas be galo maistingas. Žinoma, svarbu rinktis kokybišką ir tokį, kuriame kakavos yra daugiau nei 70 procentų. Ar žinojai, kad tiek procentų turinčiame šokolade yra daugiau nei 10 gramų ląstelienos/100 gramų. O kur dar taip reikalingos geležies! Šokolade taip pat gausu mangano, fosforo, cinko, seleno. Kokybiškas juodasis šokoladas, kaip ir tikra kakava, turi daug riebiųjų rūgščių.

Žinoma, net ir matant, kokia gausa naudingų maistinių medžiagų yra juodajame šokolade, jo reikėtų nepadauginti. Kadangi jame nemažai cukraus. Tačiau pasilepinti keliais gabalėliais tikrai gali.

Antioksidantų šaltinis

Kokybiškas juodasis šokoladas tikras antioksidantų šaltinis. Antioksidantai padeda apsaugoti organizmą nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio. Šokolade gausu polifenolių, flavanolių, katechinų ir kitų organinių junginių, kurie ir veikia, kaip antioksidantai. Juodasis šokoladas išskirtinis tuo, kad antioksidantų jame daugiau nei kituose maisto produktuose.

Naudingas kraujotakai ir kraujospūdžio mažinimui

Juodasis šokoladas naudingas ir tiems, kurie nori pasirūpinti savo kraujotakos sistema bei sumažinti kraujo spaudimą. Atlikta daug tyrimų, kurie parodė, kad geras juodasis šokoladas bei kakava gali padėti pagerinti kraujotaką bei sumažinti kraujospūdį. Žinoma, tai nereiškia, kad jei nuolat valgysite šokoladą, pajusite didelį poveikį. Tačiau minimaliai jis turi naudingą poveikį.

Juodasis šokoladas padeda sumažinti blogąjį cholesterolį

Atlikti tyrimai rodo, kad juodasis šokoladas ar natūrali, tikra kakava gali padėti sumažinti blogojo cholesterolio kiekį. O tai padeda užkirsti kelią ir įvairioms širdies ligoms.

Juodajame šokolade yra medžiagų, kurios padeda sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų išsivystymo tikimybę. Atlikti tyrimai su vyresnio amžiaus žmonėmis, parodė, kad natūralios kakavos vartojimas arba kokybiškas juodasis šokoladas galėjo padėti sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką.

Apsauga nuo UV spindulių

Juodasis šokoladas naudingas ir tiems, kurie nori apsaugoti savo odą nuo žalingo saulės spindulių poveikio. Šokolade gausu biologiškai aktyvių junginių, kurie turi įtakos odai. Sudėtyje esantys flavanoliai gali padėti apsaugoti odą nuo saulės spindulių žalos.

Be visų išvardintų gerų juodojo šokolado savybių, reikėtų pabrėžti, kad jis naudingas ir smegenų veiklai, kadangi sudėtyje esantys flavanoliai padeda gerinti smegenų kraujotaką.

Žinoma, kad ir koks naudingas šokoladas, juo reikia mėgautis saikingai. Jei per dieną suvalgysi vieną ar du gabalėlius, tai bus tas kiekis, kuris aprūpins organizmą naudingomis medžiagomis. Taip pat atminki, kad šokolade turi būti ne mažiau, kaip 70% kakavos. Tik toks šokoladas turės teigiamą poveikį. Kuo kakavos mažiau, tuo šokolado nauda mažesnė. Šokoladu geriausia mėgautis pirmoje dienos pusėje. O jei šiuo metu laikaisi mitybos plano svorio metimui, juoduoju šokoladu pasmaližiauti gali po dviejų savaičių nuo mitybos plano pradžios.

ŽALIOSIOS DĖŽUTĖS komandos misija - padėti atrasti kelią į sveikesnį gyvenimą ir geresnę savijautą. Dirbame tam, kad galėtume dalintis savo sukauptomis žiniomis ir įrodyti, kad natūralios priemonės yra naudingos ir veiksmingos. Mūsų klientai pamilo TOP produktus – inovatyvius rutuliukus su pelynu PONAS BAUBAS ir skaidulas DRAKONAS. Tai produktai geresnei savijautai, svoriui mažinti ir žarnynui. Sukūrėme ir naują produktą žmonėms, siekiantiems dar geresnių rezultatų - proteino ir konjako šaknies mišinys DEIVĖ.

Mes žengiame koja kojon kartu su savo klientu, padedame išmokti sveikiau maitintis, formuoti naujus įpročius ir atsirinkti tai, kas iš tiesų naudinga!