Pilvo pūtimas turbūt vienas dažniausiai pasitaikančių nemalonių simptomų. Vieniems pilvą pučia suvalgius tik tam tikrų produktų, o kitiems beveik kasdien. Priežasčių, kodėl nuolat pučia pilvą gali būti daug: organizmo užterštumas, žarnyno disbalansas, tam tikrų produktų netoleravimas ar įvairūs įpročiai, kurių vertėtų atsisakyti. Apie juos ir noriu papasakoti.


Venkite gazuotų gėrimų

Išgėrus vieną ar kelias stiklines gazuoto gėrimo dažnai pajuntamas pilvo pūtimas, nemalonus sunkumas. Todėl tokių gėrimų geriau vengti. Geriau rinktis gėrimus be angliarūgštės. Taip sumažinsite nemalonius pojūčius pilve.

Beje, ar žinojai, kad geriant gėrimus per šiaudelį padidėja tikimybė, kad pūs pilvą? Geriant per šiaudelį patenka daugiau oro. Dėl to ima pūsti pilvą.

Maisto netoleravimas – dar viena pilvo pūtimo priežastis

Jei turi alergiją maistui, apie tai tikrai žinosi, ji pasireiškia iš karto suvalgius produktą, kuriam alergizuoja organizmas. Tačiau maisto netoleravimas pasireiškia per daug ilgesnį laikotarpį ir kartais gali net nežinoti, kad netoleruoji kažkokių maisto produktų. Jei suvalgius tam tikro maisto jauti didelį sunkumą, pilvo pūtimą, pasistenki kurį laiką jo visiškai atsisakyti.

Jei dažnai vargina pilvo pūtimas venk ir tokių produktų, kaip rauginti kopūstai, obuoliai, sultys, duona (ypač šviežiai iškepta), pienas.


Skubėjimas valgant

Dar vienas prastas įprotis - valgyti skubant. Taip, suprantu, dažnai skubame ir kartais nėra daug laiko ramiai pavalgyti. Vis tik reikėtų stengtis valgyti lėtai, neskubant. Greitai valgant maistas dažniausiai sukramtomas per mažai, todėl žarnynas apsunksta, pailgėja virškinimo procesas. Be to, skubant suvalgoma daugiau maisto, dažniau persivalgoma. Organizmui tampa sunkiau įsisavinti maistines medžiagas, maistas ima pūti, susikaupia dujos. Tuomet gali ne tik pūsti pilvą, bet ir jį skaudėti.

Jei nuolat valgai skubant, su laiku gali atsirasti ir didesnių virškinimo problemų nei tik pilvo pūtimas.


Atsisakyk kramtomosios gumos

Dažnai kramtai gumą? Tai gali būti dar viena pilvo pūtimo priežastis. Nuolat kramtant gumą nuryjama ne tik daug oro, bet ir gali atsirasti viduriavimas. Dėlto kramtomąja guma nereikėtų piktnaudžiauti.

Norint sumažinti pilvo pūtimą ir apvalyti organizmą rekomenduoju rytais gerti detoksikuojančius žaliuosius kokteilius, sumažinti miltinių patiekalų vartojimą, sumažinti pieno produktų, cukraus vartojimą, gerti daugiau vandens ir valgyti daugiau daržovių. Jei trūksta idėjų sveikesniems receptams užsuk į mūsų Facebook puslapį, čia visuomet rasi receptų bei patarimų.


ŽALIOSIOS DĖŽUTĖS komandos misija - padėti atrasti kelią į sveikesnį gyvenimą ir geresnę savijautą. Dirbame tam, kad galėtume dalintis savo sukauptomis žiniomis ir įrodyti, kad natūralios priemonės yra naudingos ir veiksmingos. Mūsų klientai pamilo TOP produktus – inovatyvius rutuliukus su pelynu PONAS BAUBAS ir skaidulas DRAKONAS. Tai produktai geresnei savijautai, svoriui mažinti ir žarnynui. Sukūrėme ir naują produktą žmonėms, siekiantiems dar geresnių rezultatų - proteino ir konjako šaknies mišinys DEIVĖ.

Mes žengiame koja kojon kartu su savo klientu, padedame išmokti sveikiau maitintis, formuoti naujus įpročius ir atsirinkti tai, kas iš tiesų naudinga!