Nauji metai dažniausiai asocijuojasi su naujų įvykių pradžia, nauju gyvenimo puslapiu, naujų tikslų išsikėlimu. Žmonėms reikia to laikotarpio, kuris tarsi simbolizuoja pokyčius. Vienas pirmųjų dalykų ką visi daro - tikslų išsikėlimas. Vieni prisižada sau pradėti sportuoti, kiti sveikiau gyventi, dar kiti pakeisti darbą ir t.t. Kiekvieno žmogaus mintyse tuomet sukasi daugybė pažadų sau. Taip, juos galima pavadinti tik pažadais, kadangi tikrai dažnai taip ir lieka viskas tik mintyse ar popieriuje. Tačiau, ką daryti, kad pavyktų teisingai išsikelti tikslus ir jų kryptingai siekti?

 

Ar visuomet reikia laukti naujų metų, naujos savaitės ar dienos, kad būtų galima kažką pradėti keisti savo gyvenime? Mūsų atsakymas – ne, savo tikslų mes galime pradėti siekti čia ir dabar.

 

Kaip teisingai išsikelti tikslus?

Esate iš tų žmonių, kurie nuolat sau kažką pažada, tačiau tie norai ir pažadai taip ir neišsipildo? Žinoma, norite sužinoti, kas ne taip. Viena didžiausių klaidų - išsikeliate per daug tikslų.

Mums visuomet norisi pasiekti visko daug ir iš karto. Tačiau rekomenduojame neišsikelti vienu metu po daug tikslų. Jei žinote, kad pakankami sunkiai vykdote pažadus sau, darykite tai pamažu. Išsikelkite vieną tikslą ir jo kryptingai siekite, kai tai pavyksta, galite pereiti prie sekančio. Išsikėlus vienu metu daug įvairių tikslų Jūs patys nuolat jaučiate įtampą, nebežinote nuo ko pradėti, kuris jų labiau svarbus. Tuomet ir tikslo pasiekimas vyksta labai lėtai arba visiškai sustoja.

Antras svarbus dalykas išsikeliant tikslus – prioritetai. Susirašykite 5 – 10 tikslų, kuriuos norėtumėte pasiekti. Tuomet gerai apgalvokite kiekvieną ir juos susirašykite pagal prioritetą. Svarbiausi, kurie gali pakeisti Jūsų savijautą, gyvenimą į gerąją pusę turi būti aukščiausiai. Pradėkite nuo pačio svarbiausio. Jį pasiekus ir kiti tikslai bus lengviau pasiekiami.

Tikslus turite labai aiškiai suformuluoti ir turėti svarbią priežastį, kodėl norite pasiekti šio tikslo. Dažnai žmonės sako: noriu numesti 5 kg Užsirašius tokį tikslą retas jį pasiekia. Toks tikslas visiškai neaiškus. Iš tokios formuluotės aiškus tik skaičius. Tačiau pirmiausiai turite apgalvoti priežastis, kodėl norite numesti tuos kilogramus ir performuluoti tikslą. Numesiu 5 kg todėl, kad noriu jaustis sveikas, energingas. Pastebėjote, tikslo pradžioje atsirado žodis “numesiu”, o ne noriu. Dažnai žmonės sako: reikia numesti svorio, reikia pradėti sportuoti ir t.t. Vien žodis “reikia” jau kelia mūsų mintyse neigiamas emocijas, kadangi taip tarsi suformuluojame sau, kad to tikslo reikia siekti tarsi per prievartą. Pirmiausiai turite norėti tai padaryti, aiškiai žinoti kodėl ir suprasti, kuo Jūsų gyvenimas ar savijauta pagerės pasiekus šio tikslo, ar tikrai jausitės laimingesni.

Svarbu užsibrėžtam tikslui nusistatyti realų pasiekimo laiką. Kartais žmonės užsibrėžia tikslą ir nori jį pasiekti labai greitai. Tačiau ne visi tikslai gali būti pasiekti per trumpą laiką. Tad reikėtų įvertinti realiai, kiek galite užtrukti. Tarkime užsibrėšite tikslą numesti 5 kg per 2 savaites. Bet gal būt Jums prireiks mėnesio tam padaryti. Viskas priklauso nuo įvairių faktorių - turimo antsvorio, to, kas bus daroma, fizinės formos. Tad jei po dviejų savaičių nepavyks pasiekti norimo rezultato, Jūs nusivilsite ir viską mesite. O jei duosite iš karto tikslui daugiau laiko, bet pasieksite tikslą anksčiau, tai ne tik nudžiugins, bet ir motyvuos siekti kitų tikslų.

Dažna klaida išsikeliant tikslus – prisiimti svetimus norus ir tikslus. Dažnai nesąmoningai norime pasiekti tai, ko pasiekė kažkas kitas. Kažkam pavyko verslas, tuomet puolame ir mes. Tačiau gal būt Jums tai net nepatinka, galbūt neturite reikiamų įgūdžių. Kai nepasiseka, tuomet nusiviliate savimi, nebetikite, kad galite kažko siekti, atrodo, kad aplink visiems geriau sekasi nei Jums. Tačiau svarbu turėti savo tikslą, kuris tikrai atitinka Jūsų norus, galimybes ir teikia Jums džiaugsmo. Visi esame skirtingi, todėl ir tikslai neturi būti vienodi.

 

Kaip siekti tikslo?

Kaip teisingai nusistatyti tikslą mes jau aptarėme. Dabar svarbu – kaip jo pasiekti, kaip daryti tai teisingai. Pirmiausia rekomenduojame užsirašyti savo tikslą. Būtų puiku, jei kasdien galėtumėte darbo knygoje ar užrašinėje vis iš naujo užrašyti tą patį tikslą. Beje, jį rašykite tokia forma, lyg jau būtumėte pasiekę: “aš numečiau 5 kg, jaučiuosi puikiai, energingai”. Tai automatiškai užprogramuos Jus sėkmingam tikslo siekimui.

Sekantis žingsnis - išskaidyk tikslą. Daugumai tikslų pasiekti reikia daugiau nei vieno žingsnio, todėl būtina tikslą išskaidyti į smulkesnius. Susidarykite tarsi žingsnių sistemą. Imkime ir vėl pavyzdį apie svorio metimą. Tikslas – numesti 5 kg. Tam skiriame laiko – 6 savaites. Kaip jau minėjome, svarbu duoti sau daugiau laiko, kad netektų nusivilti, o tikslą pasiekus greičiau jausitės daug geriau. Mažesni žingsneliai galėtų būti - pradėsiu sportuoti, susidarysiu ar įsigysiu sveikos mitybos planą, papildomai vartosiu maisto papildus ar kitas maistines medžiagas, kurių trūksta mano organizmui, vietoje automobilio rinksiuosi ėjimą pėsčiomis, dažniau išeisiu pasivaikščioti, gersiu daugiau vandens, miegosiu mažiausiai po 7 – 8 val. per parą. Matote? Vienam tikslui pasiekti reikia dar daugybės mažų tikslų, kuriuos pasiekus ir įvykdžius pasieksite galutinį tikslą. Beje, labai svarbu, kad turėtumėte viziją, o kas po to. Numetėte 5 kg ir viskas? Turite nusistatyti sau sekantį tikslą - sveika gyvenseną kiekvieną dieną. Nes juk numetus tuos kelis kilogramus ir grįžus prie įprasto rėžimo jie taip pat sugrįš. O Jūsų svarbiausias tikslas jaustis gerai ir energingai taip pat liks neįgyvendintas.

Labai svarbu savęs nekaltinti, jei kurią dieną nukrypote nuo tikslo. Pvz. prisivalgėte bandelių. Savęs dėl to kaltinti nereikia, tiesiog susiimkite ir po dienos ramiai grįžkite prie tikslo siekimo. Retas žmogus gali pasiekti tikslą be menkiausios kliūties. Svarbu reaguoti ramiai ir savęs nesmerkti.

Jei tik pavyksta, susirask draugą (-ę), kuris taip pat turi panašių tikslų. Visuomet pravartu su kažkuo pasidalinti savo patirtimi, iškilusiais sunkumais. Tuomet galima vienas kitą palaikyti ir paskatinti toliau siekti tikslo.

 

Kada planuoti tikslus?

Nors nauji metai visuomet siejasi su naujais tikslais ir darbais, tai neturėtų būti Jūsų atskaitos taškas kažką pradėti siekti. Juk kaip dažnai sau sakome: pradėsiu nuo pirmadienio sportuoti, šiandien paskutinę dieną prisivalgysiu, nuo ryt laikysiuosi mitybos. Na ir kiek taip galvojančių žmonių pasiekia savo trokštamą tikslą? Turbūt nedaug. Kadangi taip tiesiog ieškoma pasiteisinimų ir bandoma atitolinti procesą. O tai reiškia, kad žmogus realiai net neturi tinkamos priežasties ir nori siekti tikslo, nežino, kas bus po to. Dėl to nuolat iš naujo laikomasi mitybos planų, keičiami sporto klubai. Jei jau tvirtai nusprendėte siekti bet kokio tikslo, tai darykite čia ir dabar. Jokių atidėliojimų ar kažkokio periodo laukimo. Atraskite žingsnelį, kurį galite padaryti dabar, kad bent minimaliai priartėtumėte prie savo tikslo pasiekimo.

Jei vienas naujausių Jūsų tikslų svorio metimas, sveika gyvensena, bet sunkiai sekasi susitvarkyti ir trūksta motyvacijos, prisijunkite į mūsų grupę Facebook. Čia rasite daug patarimų, nemokamų receptų, patirčių. Na, o jei Jūsų tikslo siekimui trūksta mažo žingsnelio - papildomų priemonių, išbandykite mūsų natūralius produktus. Visuomet galite mums paskambinti ar parašyti, būtinai patarsime ir tikimės, kad galėsime Jums įkvėpti motyvacijos keisti savo gyvenimo būdą. Taip pat skaitykite mūsų tinklaraštį, jame stengiamės Jums duoti kuo daugiau naudingų patarimų.

 

 

ŽALIOSIOS DĖŽUTĖS komandos misija - padėti atrasti kelią į sveikesnį gyvenimą ir geresnę savijautą. Dirbame tam, kad galėtume dalintis savo sukauptomis žiniomis ir įrodyti, kad natūralios priemonės yra naudingos ir veiksmingos. Mūsų klientai pamilo TOP produktus – inovatyvius rutuliukus su pelynu PONAS BAUBAS ir skaidulas DRAKONAS. Tai produktai geresnei savijautai, svoriui mažinti ir žarnynui. Sukūrėme ir naują produktą žmonėms, siekiantiems dar geresnių rezultatų - proteino ir konjako šaknies mišinys DEIVĖ.


Mes žengiame koja kojon kartu su savo klientu, padedame išmokti sveikiau maitintis, formuoti naujus įpročius ir atsirinkti tai, kas iš tiesų naudinga!