Vasara – atostogų metas, kai visur lekiame ir mažiau laiko lieka maisto gamybai. Nors atrodytų, tai metas, kai daug daržovių, vaisių, uogų ir mityba sveikesnė, vis tik realybė kitokia. Vyrauja greitas maistas, kepiniai, o šalia ir įvairūs gėrimai. Tad ką valgyti vasarą, ko vengti, kad ne tik gerai jaustumeisi, bet ir nepriaugtum svorio ar jo numestum?

 

Venk alkoholio ir įvairių užkandžių

Vasara metas, kai padažnėja ir piktnaudžiavimas alkoholiu. Nors stiprieji gėrimai nėra dažniausias pasirinkimas, tačiau net ir lengvi alkoholiniai gėrimai apsunkina virškinimą. Tuomet papildomai norisi įvairių užkandžių, kepto maisto. Tokia mityba iššaukia įvairias virškinimo problemas, odos problemas ir, žinoma, prideda papildomus kilogramus. O kur dar ledai, kuriuose tikra cukraus bomba!

Žinoma, vieną ar kitą kartą apsunkus skrandžiui galima padėti sau tablete ar tiesiog pasidarius detoksikaciją. Vis tik geriausia būtų vengti tam tikro maisto ir gėrimų.

 

Kokių produktų atsisakyti vasarą?

Kai lauke karšta reikėtų vengti itin riebaus ir kaloringos maisto. Taip pat maisto ruošto riebaluose.
Venk sūrių produktų ir sumažink druskos vartojimą.
Stenkis valgyti su saiku, valgyk mažesnėmis porcijomis.
Venk įvairių saldintų gėrimų, kofeino, alkoholio.
Vasarą reikėtų atsargiai pirkti ir laikyti greitai gendančius produktus. Parsinešus namo tokius produktus laikyti vėsiai ir stengtis greičiau suvartoti.

 

Vasara – puikus laikas svorio metimui!

Nors vasarą sveikai maitintis atrodo sudėtingiau dėl įvairių kelionių, pasisėdėjimų su draugais, vis tik tai tinkamas metas svorio metimui. Kai karšta norisi mažiau maisto, daugiau skysčių ir lengvo maisto. Puikus laikas salotoms, žaliesiems kokteiliams ar net šaltibarščiams. Toks maistas ne tik padės numesti svorio, bet ir leis išlikti energingam, neapsunkins virškinimo ir papildys organizmą vitaminais ir mineralais.

Vasara puiki ir tuo, kad visuomet galima gauti šviežių daržovių, uogų, vaisių.

 

Pagrindinės mitybos taisyklės vasarą

Net ir vasarą reikėtų pasistengti išlaikyti mitybos rėžimą. Valgyk 5 kartus per dieną. Rinkis tris pagrindinius patiekalus ir užkąsk tarp valgymų. Vasarą užkandžiams puikiai tinka uogos, daržovės, vaisiai.

Kaip ir įprastai, pasistenk paskutinį kartą pavalgyti iki miego likus bent 3 valandoms. Jei vis tik esi iš tų žmonių, kuriems toks laiko tarpas per ilgas - išgerk stiklinę kefyro, suvalgyk obuolį.

Vasarą norisi mažiau kaloringo maisto ir tai puiku. Lengviau laikytis mitybos principų. Stenkis pasinaudoti sezonu ir valgyk kuo daugiau daržovių. Jų suvalgyti galima daug, ypatingai įvairių salotų. Salotose gausu vitaminų, mineralų, skaidulinių medžiagų.

Žinoma, valgant daržoves nepamiršk jų gerai nuplauti. Vasara palankus metas daugintis bakterijoms, todėl papildoma higiena svarbi.

 

Kokius produktus rinktis vasarą?

Vasaros metu be jokio abejonės naudingiausios daržovės, vaisiai ir uogos. Tačiau mityba juk tuo nesibaigia, tiesa? Tad gali rinktis liesesnę mėsą, žuvį, pilno grūdo produktus, riešutus, sėklas, kefyrą, natūralų jogurtą ir kitus lengvai virškinamus produktus.

 

Nepamiršk gerti skysčių

Vasarą labai greitai netenkame skysčių. Pagausėja prakaitavimas, todėl labiau troškina. Ir viena didelė klaida - vaisvandenių ir kitų saldintų gėrimų vartojimas. O nuo jų troškulys didėja dar labiau.

Karštą vasaros dieną stenkis išgerti 2 l vandens ar nesaldintos, nestiprios, šaltos arbatos. Taip pat puikiai tiks ir natūralus, negazuotas mineralinis vanduo. Jei sportuoji, vandens turėtum išgerti dar daugiau.

Primenu, kad svarbu atsisakyti saldintų gėrimų, kurie ne tik nepadeda numalšinti troškulio, bet dar ir daro žalą organizmui.

Jei ieškai idėjų, ką sveiko pasigaminti, išbandyk metinę sveikų patiekalų receptų prenumeratą. Kas savaitę gausi vis naują, teminę knygelę su sveikų patiekalų receptais. Nurodyti ne tik produktai, bet ir gamybos procesas. SPAUSK IR UŽSISAKYK.

 

 

 

ŽALIOSIOS DĖŽUTĖS komandos misija - padėti atrasti kelią į sveikesnį gyvenimą ir geresnę savijautą. Dirbame tam, kad galėtume dalintis savo sukauptomis žiniomis ir įrodyti, kad natūralios priemonės yra naudingos ir veiksmingos. Mūsų klientai pamilo TOP produktus – inovatyvius rutuliukus su pelynu PONAS BAUBAS ir skaidulas DRAKONAS. Tai produktai geresnei savijautai, svoriui mažinti ir žarnynui. Sukūrėme ir naują produktą žmonėms, siekiantiems dar geresnių rezultatų - proteino ir konjako šaknies mišinys DEIVĖ.


Mes žengiame koja kojon kartu su savo klientu, padedame išmokti sveikiau maitintis, formuoti naujus įpročius ir atsirinkti tai, kas iš tiesų naudinga!