Mūsų organizmas yra be galo protingas ir dažniausiai pats puikiai geba atsikratyti jam nereikalingų medžiagų bei toksinų. Tačiau kartais mes jį tiesiog užnuodijame taip, kad sutrinkta liaukos, suprastėja limfinės sistemos darbas. O sutrikus limfinės sistemos darbui galite pajusti ir įvairius organizmo negalavimo simptomus. Tad apie viską nuo pradžių.

Simptomai, kad limfinė sistema sutriko

Limfinė sistema - sudėtingas mechanizmas, kurį sudaro limfmazgiai, liaukos, blužnis. Limfinė sistema neatsiejama nuo mūsų kraujotakos ir imuninės sistemos. Limfinė sistema gali sutrikti dėl įvairių priežasčių - netinkama mityba, mažas fizinis aktyvumas, vitaminų, maistinių medžiagų trūkumas, ligos.

Štai pagrindiniai simptomai, kurie gali būti signalas, kad tavo limfinės sistema sutriko:

  • galvos skausmas;
  • padidėjęs svoris;
  • nuovargis;
  • atsiradusios odos ligos;
  • sinusų infekcijos;
  • virškinimo sutrikimai;
  • artritas.

Jei turi bent vieną ar kelis tokius simptomus tikrai metas pagalvoti apie limfinės sistemos darbo suaktyvinimą ir organizmo apvalymą.

Papasakosiu tau apie kelis geriausius būdus, kurie padės išvalyti limfinę sistemą ir ją suaktyvinti.

Fizinis aktyvumas

Kaip ir visa sveikata, taip ir limfinė sistema priklauso ir nuo tavo fizinio aktyvumo. Jei mažai judi, dirbi sėdimą darbą, būtinai turi atrasti laiko mankštai, bėgiojimui ar kitai aktyviai veiklai. Tai padės palaikyti normalų limfinės sistemos darbą, nepriaugsite svorio.

Limfodrenažinis masažas

Turbūt vienas efektyviausių būdų suaktyvinti limfinės sistemos darbą ir paskatinti organizmo išsivalymo procesus - limfodrenažinis masažas. Idealu jei jis atliekamas visam kūnui rankomis. Masažo specialistas puikiai jaus, kuriose vietose jūsų limfinė sistema sutrikusi ir padės ją suaktyvinti. Be to, masažas padeda nurimti, padidinti darbingumą, pagerinti bendrą savijautą ir sustiprinti imuninę sistemą.

Kontrastinis dušas

Kontrastinis dušas vienas iš būdų padėti suaktyvinti kraujotaką ir limfinės sistemos darbą. Žinoma, tai turi tapti rutina. Vienas kontrastinis dušas efekto tikrai neduos.

Kūno masažas šepečiu

Masažuokite kūną sausu šepečių sukamaisiais judesiais. Tai tarsi masažas, kuris padės suaktyvinti limfinės sistemos darbą ir kraujotaką. Po to rekomenduojama palysti po dušu.

Pakankamas skysčių kiekis

Vanduo - turbūt net nebereikia sakyti, kad vanduo yra be galo svarbu gerai savijautai, svorio reguliavimui, o taip pat ir limfinės sistemos darbui. Limfinė sistema atlieka organizmo išsivalymo funkciją, o vanduo padeda tai padaryti efektyviau ir greičiau.

Limfinės sistemos suaktyvinimui itin naudingos įvairios arbatos. Ypač tinka čiobrelių, petražolių, ežiuolių, rozmarinų.

Tinkami drabužiai

Jei mėgsti itin aptemptus drabužius derėtų juos keisti laisvesniais. Aptempti drabužiai užspaudžią limfą ir taip trukdo jai pratekėti.

Tinkama mityba

Be jokios abejonės, mityba yra vienas iš svarbiausių dalykų, kurie padeda ne tik gerai jaustis, bet ir suaktyvinti limfinę sistemą. Štai keletas produktų, kuriuos privalai įtraukti į savo mitybos racioną: mažai cukraus turintys vaisiai, avokadai, lapinės daržovės, linų sėmenys, chia sėklos, spanguolės, graikiniai riešutai, migdolai.

O štai šių produktų reikėtų atsisakyti arba vengti: cukrus, saldikliai, perdirbti pieno gaminiai, perdirbtos mėsos gaminiai, druska, sojos gaminiai.

Atmink, kad limfinė sistema be galo svarbi tavo gerai savijautai, svorio kontrolei, imuninei sistemai. Todėl stenkis laikytis mano rekomendacijų.

ŽALIOSIOS DĖŽUTĖS komandos misija - padėti atrasti kelią į sveikesnį gyvenimą ir geresnę savijautą. Dirbame tam, kad galėtume dalintis savo sukauptomis žiniomis ir įrodyti, kad natūralios priemonės yra naudingos ir veiksmingos. Mūsų klientai pamilo TOP produktus – inovatyvius rutuliukus su pelynu PONAS BAUBAS ir skaidulas DRAKONAS. Tai produktai geresnei savijautai, svoriui mažinti ir žarnynui. Sukūrėme ir naują produktą žmonėms, siekiantiems dar geresnių rezultatų - proteino ir konjako šaknies mišinys DEIVĖ.

Mes žengiame koja kojon kartu su savo klientu, padedame išmokti sveikiau maitintis, formuoti naujus įpročius ir atsirinkti tai, kas iš tiesų naudinga!