Ar kada pagalvojai, kad Tavo žarnyno sveikata įtakoja ir bendrą organizmo imuninę sistemą? Jei žarnyno veikla sutrinka, greičiau gali susirgti ir įvairiomis virusinėmis ar peršalimo ligomis. Todėl labai svarbu stengtis išlaikyti normalią žarnyno veiklą ir jos nesutrikdyti. O tai padaryti galima vos per dieną. Tad kas svarbu, kad žarnynas būtų sveikas, o imunitetas nenusilptų?

 

Gerųjų bakterijų disbalansas

Žarnyno veikla gali sutrikti dėl įvairių priežasčių - viena jų įvairios ligos, apsinuodijimas maistu, alkoholiu. Tuomet žarnyne gyvenančios bakterijos ima sparčiai žūti, atsiranda disbiozė. O tai labai greitai susilpnina ir patį organizmą, lengviau užsikrėsti virusinėmis ligomis.

Kartais užtenka vos vienos dienos, kad netektum didžiosios dalies gyvenančių bakterijų. Beje, ar kada pagalvojai, kiek bakterijų gyvena žmogaus organizme? Ant viso mūsų kūno jų 100 tūkst. milijardų įvairiausių mikroorganizmų. Ir net 95 procentai visų šių mikroorganizmų gyvena būtent žarnyne ir virškinimo sistemoje. Na, o prie to paties, dar vienas įdomus faktas, kad virusų mūsų organizme gyvena net 5 kartus daugiau nei bakterijų. Kol esame sveiki, tol visos naudingos bakterijos taip pat gyvuoja ir atlieka savo funkciją. Tačiau net ir atsiradus lengvam peršalimui atsiranda bakterijų disbalansas. Jei labai ilgai sirgtum kokia sunkesne liga tikrai greitai pastebėtum, kad atsirado problemų ir su žarnynu, virškinimu. Visa tai nutinka būtent dėl bakterijų disbalanso.

Organizme gyvena ne tik naudingi mikroorganizmai, bet ir pavojingi. Beveik 15 procentų mūsų organizme gyvenančių bakterijų ir virusų yra pavojingi. Tačiau aktyvūs jie pasidaro tuomet, kai organizmas nusilpsta. Būtent todėl susirgus lengvu peršalimu liga kartais komplikuojasi.

 

Imuniteto stiprinimas prasideda nuo žarnyno

Dėl bakterijų disbalanso kyla daug organizmo negalavimų, todėl imuniteto stiprinimas turi prasidėti būtent nuo žarnyno ir normalios jo veiklos palaikymo. Žinoma, labai svarbu saugotis ir stiprinti kūną visapusiškai. Tačiau jei žarnyne bus netvarka, imunitetas tikrai nebus stiprus. Mūsų žarnyne gyvena beveik 60 procentų imuninių ląstelių, kurios ne tik didina atsparumą ligoms, bet ir mokosi atpažinti blogąsias bakterijas, saugoti organizmą nuo įvairių susirgimų. Jei sutrinka bakterijų balansas šios ląstelės gali tapti ir per daug aktyvios.

Tinkamai veikiantis žarnynas net ik apsaugo nuo virusinių susirgimų, bet ir sumažina tikimybę susirgti autoimuninėmis ligomis ar padeda jas įveikti. Alerginės organizmo reakcijos dažnai atsiranda taip pat dėl prastai veikiančio žarnyno ir bakterijų disbalanso.

Norinti stiprinti žarnyno sveikatą labai svarbu, kad jame ne tik netrūktų gerųjų bakterijų, bet ir būtų palanki terpė joms daugintis. Kai sutrinka žarnyno veikla dažniausiai vartojami probiotikai. Tačiau sukūrus palankią terpę žarnyne mikrobiotą geba puikiai atsikurti pati.

 

Kas padeda išlaikyti žarnyną sveiką?

Be jokios abejonės, jau turbūt supranti, kad mityba yra labai svarbi norint, kad žarnynas veiktų tinkamai. Todėl reikėtų vengti rūkytų gaminių, gazuotų gėrimų, stipriai apkepto maisto, aštraus maisto, riebių padažų, miltinių patiekalų, saldumynų.

Turėtum stengtis, kad maistas būtų įvairus, netrūktų daržovių, vaisių. Sveikai žarnyno mikroflorai palaikyti itin svarbų vaidmenį atlieka skaidulos. Jos sukuria palankią terpę daugintis bakterijoms žarnyne. Todėl pakankamas jų vartojimas padės palaikyti normalią žarnyno veiklą, sumažins tokius pojūčius, kaip pilvo pūtimas, viduriavimas, vidurių užkietėjimas, pagerins žarnyno peristaltiką.

Taip pat svarbu gerti pakankamai vandens. Ypatingai jei papildomai vartoji natūralius skaidulų mišinius. Suvartojus skaidulų, po 15 minučių išgerk papildomą stiklinę vandens.

Atmink, kad savo žarnynu turi rūpintis kiekvieną dieną. Tai padės užtikrinti puikią savijautą ir stipresnį organizmą.


ŽALIOSIOS DĖŽUTĖS komandos misija - padėti atrasti kelią į sveikesnį gyvenimą ir geresnę savijautą. Dirbame tam, kad galėtume dalintis savo sukauptomis žiniomis ir įrodyti, kad natūralios priemonės yra naudingos ir veiksmingos. Mūsų klientai pamilo TOP produktus – inovatyvius rutuliukus su pelynu PONAS BAUBAS ir skaidulas DRAKONAS. Tai produktai geresnei savijautai, svorio mažinimui ir žarnynui. Sukūrėme ir naują produktą žmonėms, siekiantiems dar geresnių rezultatų - proteino ir konjako šaknies mišinys DEIVĖ.


Mes žengiame koja kojon kartu su savo klientu, padedame išmokti sveikiau maitintis, formuoti naujus įpročius ir atsirinkti tai, kas iš tiesų naudinga!