Nori padailinti kūno linijas ir atsikratyti nereikalingais kilogramais, tačiau kyla sunkumų laikantis ilgalaikės dietos? Juk pradėti ir nesustoti sveikai mesti svorį kartais gali atrodyti misija neįmanoma! Ir dažniausiai to priežastis yra motyvacijos stoka. Tačiau motyvaciją visuomet galima pakelti! Jei susiduri su sunkumais metant svorį šis straipsnis kaip tik Tau! Skaityk toliau ir sužinosi 10 būdų, kaip motyvuoti save metant svorį.

 

Įvardink, kodėl nori mesti svorį

Aiškiai įvardink priežastis, kodėl nori mesti svorį ir užrašyk jas. Tai padės sukurti įsipareigojimo jausmą ir motyvuos pasiekti užsibrėžto tikslo. Pasistenk skaityti šiuos užrašus kasdien. Tai taps tarsi priminimas, kodėl neturėtum pasiduoti ir ko sieki.

Tavo priežastys gali būti įvairios: išvengti diabeto, atrodyti geriau per renginį ar šventę, padidinti pasitikėjimą savimi ar net noras tilpti į senus džinsus.

 

Turėk realistiškus lūkesčius

Dauguma dietų yra skirtos greitam ir lengvam svorio metimui. Tačiau, dauguma specialistų rekomenduoja numesti tik 0,5-1 kg per savaitę. Užsibrėžtas nepasiekiamas tikslas gali sukelti nepasitenkinimą ir priversti Tave pasiduoti. O užsibrėžiant realius tikslus, suteiksi sau pasitenkinimo jausmą bei jausi progresą ir motyvuosi save toliau siekti savo tikslo. Be to, taip pasiekus norimą rezultatą sugebėsi jį išlaikyti ir nepasiduoti pagundai vėl grįžti į senąją fizinę formą.

Numetus tik 5-10 % procentų kūno svorio gali jau pajusti teigiamus pokyčius ir pagerinti savo sveikatą:

  • pagerinsi cukraus kiekio kontrolę kraujyje;

  • sumažinsi riziką susirgti širdies ligomis;

  • sumažinsi cholesterolio kiekį;

  • sumažinsi sąnarių skausmus;

  • sumažinsi riziką susirgti tam tikrais vėžiniais susirgimais.

 

Susikoncentruok ties procese matomais pokyčiais

Nepakanka turėti tik galutinį tikslą. Turi matyti pokyčius proceso metu. Tai suteiks motyvacijos, o galutinis tikslas – tik atspirties taškas. Koncentravimasis tik į galutinį rezultatą gali naikinti motyvacija. Tikslas gali atrodyti per daug nepasiekiamas, tolimas ir kelti nerimą. Vietoj to, sugalvok tarpinius proceso tikslus ar veiksmus, kuriuos turi atlikti siekiant to galutinio tikslo. Svarbu suformuluoti PROTINGĄ proceso tikslą.

Protingas tikslas turi būti:

  • tikslus, konkretus;

  • apskaičiuojamas, apmatuojamas;

  • pasiekiamas;

  • realistiškas;

  • paremtas neilgu laiko tarpu.

Jei sunku sugalvoti protingą proceso tikslą, štai keli pavyzdžiai:

  • aš vaikščiosiu 30 min. ateinančias penkias dienas;

  • aš valgysiu 4 porcijas daržovių šią savaitę;

  • aš išgersiu tik vieną skardinę limonado šia savaitę.

 

Pasirink planą, kuris atitinka Tavo gyvenimo būdą

Rask svorio metimo programą, kurios Tau nebūtų sunku laikytis. Venk planų, kurių beveik neįmanoma laikytis ilgą laiko tarpą. Nors yra daugybę skirtingų dietų, dauguma jų yra paremtos kalorijų mažinimu. Kalorijų mažinimas Tau padės numesti svorį, tačiau tokios dietos laikymasis, (ypač nuolatinis) dažnai prognozuoja svorio priaugimą ateityje. Todėl stenkis vengti griežtų dietų, kurios visiškai pašalina tam tikrus produktus iš Tavo raciono. „Viskas arba nieko” nėra geras moto norinčiam mesti svorį. Vietoj to, geriau sukurk savo planą.

Šie įpročiai gali Tau padėti metant svorį:

  • mažink kalorijų vartojimą;

  • mažink porcijas;

  • rečiau užkandžiauk;

  • rečiau valgyk aliejuje keptą maistą, desertus;

  • valgyk daug vaisių, daržovių.

Jei manai, jog pats sukurti tokio plano negali, siūlau Tau įsigyti „Žaliosios dėžutės“ 7 dienų arba 4 savaičių mitybos planus, su kuriais gali ugdyti sveikos ir subalansuotos mitybos įpročius, kurie padės padailinti kūno linijas.

Mitybos planus gali užsisakyti čia arba parašius žinutę man Facebook.

 

Švęsk savo sėkmę!

Mesti svorį sunku, todėl svarbu švęsti net menkiausius pasiekimus, kad neprarasti motyvacijos. Pagirk, palepink save pasiekus užsibrėžtą tikslą. Internetinės svetainės ar svorio metimo tinklapiai yra puikios platformos, kuriose gali dalintis savo pasiekimais bei sulaukti palaikymo. Didžiavimasis savimi padės nesustoti ir bus puiki motyvacija dirbti toliau. Be to, džiaukis ir gyvenimo būdo, įpročių pokyčiais. Negalima remtis tik skaičiukais svarstyklėse ar kūno linijų pokyčiais. Pavyzdžiui, jei norėjai sportuoti 4 dienas per savaitę ir šį tikslą pasiekei apdovanok save šilta burbuline vonia ar smagiu vakaru su draugais.

Svarbu parinkti tinkamus apdovanojimus sau. Venk šventimo susieto su maistu. Taip pat, neapdovanok savęs per brangiomis dovanomis ar būtinais daiktais, kuriuos ir taip nusipirktum. Kelios apdovanojimo idėjos:

  • užsirašyk manikiūrui;

  • apsilankyk SPA salone;

  • apsilankyk kino teatre;

  • nusipirk naujus sportinius drabužius;

  • sudalyvauk gaminimo kursuose.

 

Turėk palaikymą!

Žmonėms būtinas reguliarus palaikymas bei pozityvūs atsiliepimai norint išlikti motyvuotiems. Šeimos, artimiausių draugų palaikymas yra geriausias. Nebijok jiems pasakoti apie savo svorio metimo patyrimus, laimėjimus ar sunkumus.

Paranku turėti ir svorio metimo bičiulį. Galite kartu sportuoti, palaikyti vienas kitą sunkiomis akimirkomis. Tokiam žmogui bus lengva pasipasakoti, nebijosi likti nesuprastu. Žinoma, gali įtraukti ir savo partnerį, tačiau svarbus ir kitų žmonių palaikymas.

 

Rask patinkantį būda sportuoti

Fizinis aktyvumas yra svarbus norint numesti svorį. Tai ne tik puikus būdas deginti kalorijas, bet ir gerina Tavo savijautą. Geriausia fizinė veikla yra ta, kuri patinka Tau. Tuomet neprarasi motyvacijos bei noro sportuoti.

 

Įsipareigok!

Viešas įsipareigojimas mesti svorį padeda žmonės siekti užsibrėžto tikslo. Pasakodamas apie savo svorio metimą ne tik sulauksi palaikymo, bet ir jausiesi atsakingas, bus gėda pasiduoti.

Todėl viso proceso metu bendrauk su draugais, pasakok jiems apie svorio metimą ar net dalinkis patyrimais savo socialiniuose tinkluose. Tapk sporto salės nariu ar užsirašyk į užsiėmimus. Tai sukurs įsipareigojimo jausmą ir bus sunkiau pasiduoti. Juk jau investuosi ne tik laiką ir jėgas, bet ir pinigus.

 

Planuok iššūkius ir nesėkmes

Kasdieniai dirgikliai niekur nedings pradėjus mesti svorį. Svarbu rasti būda susidoroti su jais neprarandant motyvacijos. Šventės, gimtadieniai ir vakarėliai visuomet bus Tavo gyvenimo dalis. Be to, stresas šeimoje ar darbe taip pat trukdys Tau siekti tikslų. Svarbu apie galimas svorio metimo problemas apmąstyti iš anksto. Tai padės Tau joms pasiruošti bei neprarasti motyvacijos susidūrus su šiais iššūkiais. Daug žmonių bando save guosti, „gydyti” maistu (daugiau apie emocinį valgymą skaityt čia). Toks problemų sprendimo būdas priverčia žmonės atsiakyti svorio metimo tikslų bei grįžti prie senų įpročių. Todėl svarbu mokėti tinkamai kovoti su jaučiamu stresu.

Išbandyk:

  • sportavimą;

  • kvėpavimo sesijas;

  • vonios terapija;

  • išeik į lauką ir gauk šviežio oro;

  • pasikalbėk su draugu;

  • paprašyk pagalbos.

Visuomet planuok šventes, atostogas bei vakarienes mieste. Gali pasidomėti kavinių, restoranų meniu bei pasirinkti sveikesnes alternatyvas. Ar į vakarėlius galėtum neštis savo patiekalus ar valgyti mažesnes porcijas.

 

Nesiek tobulumo bei išmok atleisti sau

Nereikia būti tobulu tam, kad mestum svorį. Jei Tavo moto yra „viskas arba nieko”, Tau bus daug sunkiau pasiekti norimų tikslų. Suvalgius nesveikus pietus, turėtum koncentruotis ties sveika vakariene. Laikantis griežtų apribojimų neįmanoma nesuklysti.

Svarbu leisti sau klysti ir be sąžinės graužaties grįžti į tinkamą gyvenimo ritmą. Kankinančios mintys apie suvalgytus sotesnius pietus ar praleistą treniruotę tik mažins motyvaciją siekti tikslų.

 

 

ŽALIOSIOS DĖŽUTĖS komandos misija - padėti atrasti kelią į sveikesnį gyvenimą ir geresnę savijautą. Dirbame tam, kad galėtume dalintis savo sukauptomis žiniomis ir įrodyti, kad natūralios priemonės yra naudingos ir veiksmingos. Mūsų klientai pamilo TOP produktus – inovatyvius rutuliukus su pelynu PONAS BAUBAS ir skaidulas DRAKONAS. Tai produktai geresnei savijautai, svoriui mažinti ir žarnynui. Sukūrėme ir naują produktą žmonėms, siekiantiems dar geresnių rezultatų - proteino ir konjako šaknies mišinys DEIVĖ.


Mes žengiame koja kojon kartu su savo klientu, padedame išmokti sveikiau maitintis, formuoti naujus įpročius ir atsirinkti tai, kas iš tiesų naudinga!