Manau tikrai žinai, kad fizinis aktyvumas yra būtinas norint išlaikyti formas, taip pat būtinas tiek fizinei, tiek emocinei sveikatai. Šį kartą noriu pakalbėti daugiau apie jogą ir jos naudą mūsų sveikatai. Jogos nebūtų galima pavadinti tik sportu ar mankšta. Tai yra daug daugiau. Joga padeda atsipalaiduoti ir stiprinti savo kūną. Straipsnyje sužinosi daugiau apie jogos rūšis ir jos naudą, taip pat papasakosiu, kur gali išbandyti nemokamas jogos praktikas.

 

 

 

Kas yra joga?

 

Joga yra kilusi iš Indijos. Žodis reiškia susijungimą - kai susijungia ir kūnas ir protas. Taip pat kalbant apie jogą dažnai išgirsi žodį Asana. Asanos yra fizinių jogos pratimų praktikavimas. Nors joga susideda iš daug daugiau nei tik Asanų praktikavimas. Joga tai ir emocinė sveikata, jausmai, elgsena, sąmoningumas, kvėpavimas. Praktikuojat jogą svarbu atsipalaiduoti, išmokti stebėti savo kvėpavimą, atsipalaiduoti ir nurimti. Tai nėra tik fiziniai pratimai.

 

Fizinė jogos nauda kūnui

 

Joga padeda lavinti kūno lankstumą, suteikia energijos, padeda sumažinti svorį. Joga gali būti naudinga ir esant tam tikroms ligos, kaip virškinimo sutrikimai, netaisyklinga laikysena, širdies sutrikimai, artritas, cukraligė, net ir astma. Joga labai naudinga mūsų raumenims, nervų sistemai, smegenims, gerina širdies darbą.

 

 

 

Kalbant apie raumenis reikėtų paminėti, kad praktikuojant jogą sužinosi, kad turi raumenų, apie kuriuos net nenumanei. Nors joga ir atlieka ramiai, iš lėto, jos metu treniruojami ir vidiniai raumenys.

 

Joga taip pat gerina kraujotaką, aktyvina medžiagų apykaitą, didina sąnarių tempimą, padeda išvengti nugaros skausmo. Taip pat išmokstama taisyklingai kvėpuoti.

 

Bendrai joga pagerina viso kūno funkcijas, padeda atrasti pusiausvyrą ir pagerinti bendrą organizmo sveikatą.

 

Emocinė jogos nauda

 

Joga nėra tik fiziniai pratimai, tai visuma, todėl ji padeda lavinti ir stiprinti ne tik kūną, bet ir protą, gerina emocinę sveikatą.

 

Joga puiki proto disciplina. Praktikuojant jogą pagerinama koncentracija, žmogus išmoksta lengviau nurimti, atsipalaiduoti ir susikoncentruoti. Joga padeda išmokti valdyti savo emocijas, atsikratyti blogų emocijų. Ilgiau praktikuojant jogą keičiasi ir požiūris į gyvenimą, vertybes, persidėlioja prioritetai.

 

 

 

Sakoma, kad daugelis ligų atsiranda dėl blogų emocijų, pykčio, neapykantos. Tai skatina organizme susidaryti toksiškas medžiagas. O būtent joga padeda atrasti ramybę, pusiausvyrą ir apsivalyti nuo neigiamų emocijų. Būtent todėl praktikuojant jogą pagerėja ir sveikata, sumažėja nervingumas, išmokstamas nurimti stresinėje būsenoje.

 

Joga moko žmogų būtų geru, švelniu, užjaučiančiu, mylėti kitus ir save.

 

Kuo joga įdomi?

 

Dažnas, kuris nėra nei karto susidūręs su joga mano, kad ji labai nuobodi, pratimai lengvi ir pasikartojantys. Tačiau norėčiau paneigti šį paplitusį mitą. Praktikuojant jogą kiekvienas patiria skirtingas emocijas, pojūčius, ypatingai pirmais kartais. Su laiku viskas po truputį keičiasi ir pačią jogą imi suprasti kitaip.

 

 

 

Joga tikrai nėra nuobodi, kas kartą jogos Asanos tobulėja, sunkėja, keičiasi. Būtent todėl ji ir nėra nuobodi. Kas kartą atrandi naujų jogos pozų, išmoksti vis geriau atsipalaiduoti, tinkamai kvėpuoti. Be to, su laiku ta pati poza atrodo visai kitokia, kitaip ją supranti.

 

Joga tinka daugeliui žmonių, žinoma, turintiems įvairių sveikatos problemų reikėtų pasitarti su jogos meistru, kuris padės pritaikyti tinkamiausias pozas ar papasakos, kaip atlikti tam tikrą Asaną, kad sau nepakenktumėte.

 

 

 

Norėtum išbandyti jogą? Dabar turi tokią galimybę ją išbandyti visiškai nemokamai. Prisijunk prie mūsų grupės Facebook. Kiekvieną sekmadienį jogos mokytoja Agnė Shekhar veda jogos praktikas online. Ji yra multistilių (Hatha-Ashtanga) jogos mokytoja. Jogos kursus baigė Rishikesh mieste "Rishikesh nath yogashala" mokykloje, Indijoje.

 

Žinoma, tiek praktikuojant jogą, tiek užsiimant bet kokia kita fizine veikla, labai svarbu nepamiršti ir sveikos, subalansuotos mitybos!

 

 

 

“Žalioji dėžutė” misija - padėti atrasti kelią į sveikesnį gyvenimą ir geresnę savijautą. Dirbame tam, kad galėtume dalintis savo sukauptomis žiniomis ir parodyti, kad natūralios priemonės yra be galo naudingos ir veiksmingos. Mūsų klientai pamilo TOP produktus – inovatyvius rutuliukus su pelynu “Ponas Baubas” ir skaidulas “Drakonas”. Tai produktai geresnei savijautai, svorio mažinimui ir žarnynui. Mes žengiame koja kojon kartu su savo klientu, padedame išmokti sveikiau maitintis, suformuoti naujus įpročius savo gyvenime!

 

Jei turi klausimų ir Tu, visuomet gali su manimi susisiekti tel. +370 624 04667 arba parašyti žinutę Facebook.