Turbūt teko girdėti, kad toksinai žmogaus organizmą atakuoja iš visų pusių: ne tik maistu, bet ir oru, vandeniu, kosmetika, valymo priemonėmis. Net patiriamas stresas turi įtakos toksinų padidėjimui organizme.

 

 

Besikaupiančios „organizmo šiukšlės“ nuodija mūsų organizmą ir gali sukelti įvairius negalavimus, skausmus, net tapti lėtinių ligų priežastimi.

 

 

Toliau straipsnyje papasakosiu Tau:

· Kaip atpažinti, kad organizmas yra užterštas toksinais

· Pasidalinsiu 4 organizmo valymo būdais.

· O perskaičius iki galo, rasi mano DOVANĄ Tau.

 

 

 

KAIP ATPAŽINTI, KAD ORGANIZMAS UŽTERŠTAS TOKSINAIS?

 

Kai kūnas neužterštas toksinais ir funkcionuoja gerai, „organizmo šiukšlės“ pašalinamos per žarnyną, odą, inkstus ir kitas šalinimo sistemas. Tačiau kai toksinų kiekis yra labai didelis, šie organai nepajėgia pašalinti kenksmingų medžiagų ir ima nuodyti mus iš vidaus. Prasidėjus šiems procesams sutrinka natūrali medžiagų apykaita, pradedame jausti įvairius negalavimus, kurie gali išsivystyti net į lėtines ligas.

 

 


Jei ir Tau pasireiškė šie simptomai, tai gali būti ženklas apie reikalingą organizmo valymą:

· raumenų skausmai;

· virškinimo sutrikimas;

· nuovargis;

· blogas burnos kvapas;

· galvos skausmai;

· irzlumas;

· negebėjimas sukoncentruoti dėmesį;

· papilkėjusi oda;

· susilpnėję plaukai, nagai.


„Tai, kaip jūs jaučiatės, daugiausiai priklauso nuo to, kaip jūsų organizmas geba šalinti toksinus, – sako gydytoja Taz Bhatia, JAV integruotos sveikatos ir sveikatingumo ekspertė, - jei jaučiate tingumą ar nuovargį, nepaisant išgertų kavos puodelių skaičiaus ar gausaus miego, tai gali reikšti, kad jūsų organizmui reikalingas valymas, kad pasijaustumėte geriau ir grįžtumėte prie senų įpročių.“


ORGANIZMO VALYMAS – DU KARTUS PER METUS

 

Vienas iš veiksmingiausių būdų kovoti su „organizmo šiukšlėmis“ yra organizmo valymas. Jį atlikti rekomenduojama bent du kartus per metus: geriausia pavasarį ir rudenį. Plačiau apie organizmo valymą pasakojau straipsnyje „Tai ką privalote žinoti apie organizmo detoksikaciją“.

 


Kaip ir žadėjau straipsnio pradžioje, pasidalinsiu su Tavimi keliais paprastais ir nieko nekainuojančiais detoksikacijos būdais ir patarimais:

 

 

1: GERK DAUGIAU VANDENS

 


Vanduo yra itin svarbus palaikant pusiausvyrą organizme, užtikrinant įvairių medžiagų įsisavinimą, maistinių medžiagų išnešiojimą į ląsteles. Be to, jis dar atlieka labai svarbią mums funkciją – padeda iš organizmo pašalinti maisto produktų perdirbimo atliekas.

 

Kiekvienas iš mūsų per dieną vidutiniškai turėtų išgerti apie 2 l vandens. Tikslesnį kiekį galima pasiskaičiuoti žinant savo svorį: 1 kg – 30 ml vandens. Tačiau, jei nesi įpratęs gerti tokio vandens kiekio – nepersistenk, juk vandens kiekį galima didinti palaipsniui!

 

 

 

 

 

 

 

 


Štai ką turėtum žinoti apie vandenį ir kitus skysčius:

 

Ø Pradėk rytą nuo stiklinės vandens su citrinos sultimis (į stiklinę išspausk pusės citrinos sultis ir praskiesk vandeniu). Šis rytinis ritualas padės pagerinti virškinimą ir toksinų šalinimą iš organizmo.


Ø Likus 30-45 min. iki valgymo išgerk stiklinę vandens. Kadangi virškinimas reikalauja daug vandens, turime pasirūpinti jo atsargomis iš anksto. Šis patarimas galioja ir naudojant skaidulas žarnynui „Drakonas“.

Ø Organizmo valymo metu pasistenk nevartoti kofeino, dirbtinių saldiklių turinčių produktų.


Ø Detoksikacijos dienomis gerk žolelių arbatą. Kepenis puikiai valo pelyno (jo rasi ir pelyno rutuliukuose „Ponas Baubas“), kiaulpienių, petražolių arbata.

 

2: SUMAŽINK SUVARTOJAMO CUKRAUS KIEKĮ

 


Valant organizmą nuo toksinų turėtum vengti cukraus ir dirbtinių saldiklių. Cukrus yra sunkiai virškinamas, dėl ko mūsų organizmas apkraunamas ir pabloginama savijauta. Tiek cukrus, tiek druska sulėtina skysčių išsiskyrimą iš organizmo, taigi sutrinka šlakų šalinimas iš organizmo.

 


Daugiau patarimų, kaip mus veikia cukrus ir kaip jo atsisakyti rasi čia.

 

 

 


Štai keli patarimai, kaip galėtum sumažinti cukraus vartojimą:

 


Ø Saldumynus pakeisk vaisiais. Natūralus cukrus numalšins poreikį cukrui. Jais gardink košes, kitus patiekalus, pasigamink vaisių ir daržovių kokteilį ar tiesiog valgyk vienus kaip užkandį. Tiesa, vaisius rekomenduočiau valgyti pirmoje dienos pusėje.

 

Ø Cukrų pakeisk cinamonu, jis suteiks natūralaus saldumo tavo patiekalams ir padės kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje bei numalšins potraukį saldumynams. Cinamonu galima pagardinti košes, jogurtą ar net kavą. Pabandyk, išties skanu J

 

Ø Gaminant patiekalus stenkis rafinuotą cukrų pakeisti klevų sirupu, kokosų žiedų cukrumi arba medumi (tačiau jo nekaitink, antraip medus virs tokiu pačiu cukrumi ir jo naudingosios medžiagos žus).

 

Ø Kai labai norisi ko nors saldaus, suvalgyk jau minėtų vaisių arba nedidelį gabalėlį kokybiško juodojo šokolado, kuriame būtų ne mažiau kaip 75 proc. kakavos.

 

3: ĮTRAUK Į SAVO RACIONĄ ORGANIZMĄ VALANČIUS PRODUKTUS

 

 

 

Jei nori efektyviai valyti organizmą pakoreguok mitybos įpročius ir rinkis produktus, kurie skatina organizmą apsivalyti nuo toksinų. Be abejonės, visos daržovės, žalumynai ir vaisiai yra labai naudingi mūsų organizmui, dėl juose esančių skaidulų, vitaminų ir mineralų. Tačiau kai kurie iš jų yra labai naudingi atliekant detoksikaciją:

 

Ø Citrusiniai vaisiai skatina „organizmo šiukšlių“ valymą, be to valo kepenis. Citrusiniuose vaisiuose yra nedaug kalorijų ir tai yra puikus pasirinkimas ir jei nori padailinti kūno linijas ir numesti svorio.

 

Ø Česnakai skatina detoksikuojančių enzimų gamybą, kurie padeda valyti toksinus iš virškinimo sistemos, mažina blogojo cholesterolio lygį, skatina kraujagyslių valymą, naikina vėžines ląsteles. Vartok česnaką reguliariai ir ne tik sustiprinsi imunitetą, bet ir pagerinsi savo savijautą!


Ø Artišokai pasižymi organizmo valymo savybėmis. Artišokų lapai skatina tulžies ir riebalų apykaitą. Suvalgius per daug riebaus maisto artišokas puikus pasirinkimas!

 

Ø Spanguolės ne tik yra puikus produktas prieš šlapimo takų infekcijas, bet ir padeda organizmui šiltinti toksinus. Spanguolės taip pat apsaugo organizmą nuo vėžinių ląstelių susidarymo bei kraujagyslių užkalkėjimo.

 

Ø Žalioji arbata yra nepakeičiamas gėrimas organizmo valyme. Žalioji arbata šalina „organizmo šiukšles“ bei gerina kepenų veiklą.

 

Ø Rūgštaus pieno produktai gerina virškinimą, aktyvina žarnyno veiklą ir skatina organizmo detoksikaciją. Natūraliame jogurte, kefyre, pasukose yra pieno rūgšties bakterijų, kurios stabdo puvimo procesą bei patogeninių bakterijų dauginimąsi žarnyne. Šie produktai yra puikus pasirinkimas iškrovos dieną ar valant organizmą nuo toksinų. Žinoma, perkant juos atidžiai perskaityk etiketę – cukrus, kiti saldikliai ir kvapiosios medžiagos ten tikrai nereikalingi.

 

4: SKIRK DĖMESIO KOKYBIŠKAM MIEGUI


Miegas yra labai svarbus organizmo valymuisi nuo toksinų. Miego metu smegenyse padidėja atstumai tarp ląstelių, dėl ko suintensyvėja skysčių tekėjimas, kurio metu pašalinami toksinai iš smegenų.

 

 

 

 


Siekiant geriau išsimiegoti:

 


Ø Laikykis darbo ir poilsio režimo: eik miegoti ir kelkis tuo pačiu metu.

 

Ø Venk vėlyvo valgymo. Tai itin svarbu ne tik miegui, nesuvirškintas maistas per naktį virsta toksinais ir kenkia mūsų organizmui. Paskutinis valgymas turėtų būti 3 valandos iki miego. Jei jauti, kad tau vis tiek norisi užkandžiauti, atkreipk dėmesį į savo valgymą dienos metu (galbūt dieną suvartoji per mažai kalorijų). Alkiui vakarais numalšinti padeda ir sotumo suteikia skaidulos. Būtent tam yra skirtas skaidulų mišinys „Drakonas“


Ø Prieš miegą negerk alkoholio bei gėrimų, kuriuose yra kofeino.

 

Ø Bent 2 val. iki miego nesinaudok išmaniaisiais telefonais, televizoriais, kompiuteriais ir t.t.

 

SKAIDULOS – NATŪRALIAM ORGANIZMO ŠVARINIMUI

 

 

Valant organizmą tau gali padėti ir skaidulų vartojimas (daugiau naudingos informacijos apie skaidulas rasi čia). Rekomenduoju išbandyti skaidulas skirtas lieknėjimui ir žarnynui DRAKONAS. Kartu su juo gausi ir mitybos planą, kuris padės subalansuoti mitybą.

 

 

 

Iki balandžio 10 dienos su nuolaidos kodu DRAKONAS15 gausi 15 proc. nuolaidą šiam produktui!


4 paprasti būdai išvalyti organizmą: gerk daugiau vandens, sumažink cukraus kiekį, į mitybą įtrauk produktus valančius organizmą bei pagerink miego kokybę - ir tu jau pasijausi geriau! Laukiu Tavo pasakojimo, kaip sekasi kovoti su „organizmo šiukšlėmis“: ką pakeitei savo rutinoje, kada pradėjai jausti pirmuosius teigiamus organizmo pokyčius? Pasidalink savo patirtimi!

 

Turi daugiau klausimų apie skaidulas? Parašyk man žinutę „Žalioji dėžutė“ Facebook puslapyje ir papasakosiu daugiau. Pasikonsultuoti gali ir tel. +370 624 04667