Žmonės labai įvairūs, maitinimosi poreikiai taip pat skirtingi. Vienas išbando įvairias dietas, kitas stengiasi valgyti tiesiog subalansuotą maistą, dar kažkas valgo viską, tik su saiku. Tačiau šį kartą noriu Tau papasakoti ne apie dietą, o tam tikrą mitybos rūšį. Tai yra šarminė mityba. Manau, kad apie ją teko bent šiek tiek girdėti? Straipsnyje išsamiau papasakosiu, kas tai per mityba ir kokia jos nauda mūsų organizmui.

 

Straipsnyje sužinosi:

  • Ar šarminė mityba laikoma dieta?

  • Kodėl svarbi rūgščių ir šarmų pusiausvyra mūsų organizme

  • Kokių produktų reikėtų vengti maitinantis pagal šarminės mitybos principus?

  • Ką rekomenduojama valgyti maitinantis pagal šarminės mitybos principus?

  • Ką svarbu žinoti apie šarminę mitybą?

 

Šarminė mityba – ar ją reikėtų priskirti dietoms?

Šarminė mityba nėra dieta, tai mityba, kuri yra skirta norint gerai jaustis, išvalyti organizmą nuo toksinų, džiaugtis gražia oda, turėti daugiau energijos ir tuo pačiu numesti svorio. Ši mityba yra aukštos maistinės vertės, kuri organizmą šarmina, padeda jį atstatyti, išvalyti. Ji paremta augaliniu maistu.

 

Rūgščių ir šarmų pusiausvyra organizme

Mūsų organizmas veikia tarsi didelis mechanizmas, kuriame turi būti išlaikomas balansas, kad nesutriktų tam tikros funkcijos. Todėl labai svarbu, kad organizme būtų palaikoma optimali šarmų ir rūgščių pusiausvyra. Skrandis yra laikoma rūgštine terpe, o štai kraujo pH turėtų būti šarmine terpe. Kraujo pH normaliu laikomas 7,35 – 7,45. Tuomet, kai padidėja kraujo rūgštingumas, mūsų organizme pradeda sutrikti tam tikri procesai. Pirmiausia sunkiau įsisavinamas maistas, maistinės medžiagos ir vitaminai. Organizmui ima trūkti tam tikrų mineralų, atsiranda antsvoris, organizme padaugėja gleivių, susilpnėja imunitetas, trūksta energijos, oda ir plaukai taip pat praranda savo grožį. Deja, tačiau šiuolaikiniai žmonės tikrai ne visada skiria pakankamai laiko subalansuotai mitybai, valgo daug pusgaminių, geria gazuotus, saldintus gėrimus, o visa tai rūgština organizmą.

Šarminės mitybos nauda:

  • svorio kontrolė;

  • imuniteto stiprinimas;

  • kaulų stiprinimas;

  • vidaus organų darbo gerinimas;

  • užkertamas kelias inkstų akmenų susidarymui;

  • odos ir plaukų grožio puoselėjimas.

 

Kokių produktų vengiama šarminės mitybos metu?

Jei Jūsų organizme sutrikusi šarmų ir rūgščių pusiausvyra, turėtumėte vengti gyvūninės kilmės produktų, gyvulinių riebalų, pieno produktų, miltų ir jų gaminių (baltų miltų), baltųjų ryžių, pomidorų padažo, garstyčių, dirbtinių saldiklių, kavos, gazuotų gėrimų, alkoholio, cukraus.

 

Ką rekomenduojama valgyti?

Valgant pagal šarminės mitybos principus, rinktis reikėtų tokius produktus: daržoves, uogas, vaisius, citrinas, pomidorus, greipfrutus, granatus, špinatus, riešutus, jūros dumblius, avižas, grikius, bolivinę balandą, imbierą, augalinį pieną, augalinius, nerafinuotus aliejus, avokadus, organizmą šildančius prieskonius, datules, žaliuosius kokteilis. Na, o ryte puikiai tiks šiltas vanduo su šviežiai spaustomis citrinos sultimis.

 

Ką svarbu žinoti, valgant pagal šarminės mitybos principus?

Pirmiausia norėčiau akcentuoti, kad tokia mityba neturėtų būti pasirinkimas visam laikui. Jei valgai sveiką, subalansuotą maistą, organizmas turėtų pats puikiai išlaikyti rūgščių ir šarmų pusiausvyrą. Organizmui nėra sveika per daug nukrypti vien į šarminę ar vien į rūgštinę terpę. Todėl maitintis pagal šarminės mitybos principus reikėtų tuomet, kai norisi pagerinti savijautą, turėti daugiau energijos, numesti svorio, pagerinti odos, plaukų būklę, išvalyti organizmą nuo toksinų.

Laikantis šarminės mitybos puikus pagalbininkas pelynas ir maistinės skaidulos. Skaidulos tikra žarnyno šluota! Pirmiausia rekomenduoju vartoti 3 savaites pelyną, o po jo pradėti vartoti maistines skaidulas. Pamatysi, pajusi lengvumą, atsiras daugiau energijos, pagražės oda.

 

 

 

ŽALIOSIOS DĖŽUTĖS komandos misija - padėti atrasti kelią į sveikesnį gyvenimą ir geresnę savijautą. Dirbame tam, kad galėtume dalintis savo sukauptomis žiniomis ir įrodyti, kad natūralios priemonės yra naudingos ir veiksmingos. Mūsų klientai pamilo TOP produktus – inovatyvius rutuliukus su pelynu PONAS BAUBAS ir skaidulos DRAKONAS. Tai produktai geresnei savijautai, svoriui mažinti ir žarnynui. Sukūrėme ir naują produktą žmonėms, siekiantiems dar geresnių rezultatų - proteino ir konjako šaknies mišinys DEIVĖ.


Mes žengiame koja kojon kartu su savo klientu, padedame išmokti sveikiau maitintis, formuoti naujus įpročius ir atsirinkti tai, kas iš tiesų naudinga!