Cinamonas – su kuo pirmiausia asocijuojasi Tau šis žodis? Turbūt daugeliui tai tiesiog prieskonis, kuris suteikia ypatingą skonį tam tikriems patiekalams, kavai, bandelėms. Bet ar žinojai, kad cinamonas yra ne tik skanus, bet ir be galo naudingas prieskonis. Senovės Egipte cinamono vertė buvo didesnė nei aukso! Kodėl? Viską papasakosiu straipsnyje.

 

 

 

Straipsnyje sužinosi:

 

koks cinamonas yra tikrasis
Kokia cinamono nauda organizmui
Kaip kovoti su spuogais
Koks produktas efektyviai padeda pagerinti odos būklę

Cinamonas - kokį rinktis?

 

Kas yra cinamonas tikrai žinai. Tačiau manau teko girdėti, kad yra ne vienos rūšies cinamonas. Todėl labai svarbu žinoti, kuris yra naudingesnis.

 

Cinamono rūšys skiriasi, kadangi tai yra skirtingų rūšių medžių (priklauso vienai cinnamomum šeimai) žievė. Žinoma, vidinė. Patį cinamoną galima įsigyti susuktą į lazdeles ar jau sumaltą.

 

Naudingiausias ir labiausiai vertinamas, tikruoju vadinamas – Ceilono cinamonas. Jis yra išgaunamas iš visžalio cinnamomum zeylanicum medžio žievės. Medžio žievė nulupama, kol medis yra jaunas. Tuomet žievė džiovinama. Džiūvant ji susiraito. Tuomet yra supjaustomas.

 

 

 

Yra ir kita rūšis cinamono, kuri vadinama cassia. Kitaip dar vadinamas kininis cinamonas. Jis išgaunamas iš kitokių, tos pačios šeimos cinnamomum medžių. Tačiau yra aitresnis ir nėra laikomas tikruoju cinamonu.

 

Todėl visuomet atkreipkite dėmesį, kokį cinamoną perkate. Prekybos centruose dažniausiai pardavinėjamas cassia cinamonas. Tikrojo ceilono cinamono rasite sveiko maisto krautuvėlėse, specializuotose parduotuvėse.

 

Cinamono nauda mūsų organizmui

 

Cinamona ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Cinamono sudėtyje yra medžiagos cinamaldehido. Būtent ši medžiaga ir padaro prieskonį tokį naudingą. Papasakosiu, Tau apie naudingiausias cinamono savybes!

 

Cinamonas – antioksidantų šaltinis

 

Cinamono sudėtyje gausu antioksidantų. Cinamonas šiuo atžvilgiu naudingesni net už česnaką. Antioksidantai padeda apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų poveikio. Antioksidantai padeda sustabdyti aterosklerozės išsivystymą, neutralizuoja toksinus.

 

Turi priešuždegiminių savybių

 

Cinamone esantys antioksidantai veikia ir prieš uždegimus. Todėl cinamonas puikiai tinka kovoje su organizme vykstančiais uždegimai. Be to, naikina virusus ir bakterijas!

 

Cinamonas apsaugo nuo širdies ligų

 

Cinamono sudėtyje gausu mangano, kalcio, geležies. Todėl cinamonas padeda sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje, mažinti kraujo spaudimą, taip pat skystina kraują. Cinamonas puikiai tinka širdies ir kraujagyslių ligų profilaktikai.

 

 

 

Be to, cinamonas labai naudingas sergantiems II tipo diabetu. Užtenka vos 1 gramo per dieną, kad pagerėtų kraujo rodikliai.

 

 

Cinamonas mažina cukraus kiekį kraujyje

 

Mūsų organizmas dažniausiai su laiku tampa itin atsparus insulinui. O tai nėra gerai. Insulinas yra svarbus hormonas, reguliuojantis medžiagų apykaitą. Be to, insulinas atsakingas už cukraus pernešimą iš kraujotakos į ląsteles. O štai tada, kai sumažėja jautrumas insulinui, cukraus kiekis kraujyje pasidaro per didelis. Cinamonas padeda padidinti jautrumą insulinui.

 

Cinamono nauda virškinimo sistemai

 

Cinamonas naudingas ir mūsų virškinimo sistemai. Jis padeda pagreitinti ir palengvinti virškinimo procesus, be to stiprina skrandį. Taip pat cinamonas gali padėti žmonėms, kurie skundžiasi apetito stoka, kadangi gerina apetitą. Žinoma, tai nereiškia, jei ir taip nesiskundi apetitu, kad valgysi dar daugiau. Bet kuriuo atveju cinamonas pagerins virškinimą. Būtent dėl cinamono naudingų savybių virškinimui jo yra skaidulų mišinio Drakonas sudėtyje. Cinamono yra ir rutuliukuose su pelynu Ponas Baubas. Kiekvieno produkto sudėtis yra kruopščiai apsvarstyta, surinkti tik naudingiausi ingredientai, kurie turi patikrintą ir efektyvią naudą organizmui.

 

Cinamonas - vėžio profilaktikai

 

Atlikta daug tyrimų, kurių metu pastebėta, kad cinamonas itin efektyviai padeda sumažinti vėžinių ląstelių augimą. Tyrimai kol kas buvo atlikti ne su žmonėmis, o su gyvūnais. Tačiau mokslininkai vis tik patvirtina, kad cinamonas veikia vėžines ląsteles ir neleidžia joms atsirasti.

 

 

 

Cinamonas – nuo skrandžio rūgštingumo

 

Cinamonas naudingas ne tik virškinimui, bet ir skrandžiui. Jis ypatingai padeda žmonėms, kurie turi bėdų su padidėjusiu skrandžio rūgštingumu. Taip pat cinamonas padeda efektyviai mažinti pilvo pūtimą.

 

Cinamonas – mažinti mėnesinių skausmams

 

Jau minėjau, kad cinamonas gerina kraujotakos sistemą. Be viso to, cinamonas mėnesinių metu padeda sureguliuoti kraujavimą. Taip pat numalšina skausmus.

 

Cinamonas – lieknėjimui

 

Cinamonas padeda kovoti su antsvoriu. Jis neleidžia kauptis riebalams ir gerina medžiagų apykaitos darbą. Dėl to naudinga vartoti produktus su cinamonu arba tiesiog išgerti po stiklinę cinamono arbatos ryte ir vakare. Tam tereikia 200 ml šilto vandens ir 1 arbatinio šaukštelio cinamono.

 

 

 

Cinamonas – kovai su spuogais!

 

Cinamoną galima vartoti ne tik kaip prieskonį. Jis puikiai tinka kovoti su spuoguota oda. Tam tereikia pasigaminti paprastą priemonę. Tačiau prieš tai noriu daugiau papasakoti, kuo cinamonas naudingas grožiui. Cinamono sudėtyje gausu vitaminų, aminorūgščių, būtent todėl jis dažnas kosmetikos gaminių ingredientas.

 

Receptas nuo spuogų

 

Pasigamink paprastą kaukę nuo spuogų. Tau tereikia 2 arbatinių šaukštelių cinamono sumaišyti su 4 arbatiniais šaukšteliais medaus. Ištepk šia kaukę problemines vietas ir palaikyk 20 – 25 minutes. Po to nuplauk šiltu vandeniu. Kaukė padės kovoti su odoje esančiais uždegimais, sumažės spuogelių, oda taps gražesnė, skaistesnė ir minkštesnė.

 

 

 

Dar efektyvesniam rezultatui rekomenduoju išbandyti Poną Baubą. Šiame produkte yra ne tik cinamono, bet ir vitamino A, kuris atsakingas už mūsų odos grožį. Klientės turinčios problemų su oda įvertino inovatyviųjų rutuliukų poveikį ir džiaugiasi, kad oda tapo daug gražesnė.

 

Norėtum išbandyti ir Tu? Gali tiesiog užsisakyti Poną Baubą čia. O dovanų kartu gausi detoksikacijos kalendorių!