Dažnai žmonės galvoja, kad parazitai gyvena tik dirvožemyje ar vandenyje. Tačiau jie dauginasi ir gyvena ir tarp žmonių! Tyrimų duomenimis, šiais laikais žmonių organizme parazitai randami netgi dar dažniau nei anksčiau.


Parazitai patekę į žmogaus organizmą auga, dauginasi ir minta organizme esančiomis medžiagomis bei gali tapti sunkių ligų priežastimi. Ar kada sau uždavei klausimą: kaip atpažinti, kad organizmas užkrėstas parazitais ir kaip juos natūraliai pašalinti iš organizmo? Jei taip – tuomet šis straipsnis kaip tik Tau! Toliau straipsnyje Tau papasakosiu:

  • kokie parazitai pavojingi žmonių organizmui;

  • kokie simptomai rodo, kad organizme gali gyventi parazitai;

  • kaip natūraliai valyti organizmą nuo parazitų;

  • pasidalinsiu 4 natūraliomis priemonėmis parazitų varymui iš organizmo.

 

Parazitai – ligų žmogaus organizme sukėlėjai

Parazitai yra gyvi organizmai, kurie norėdami išgyventi gyvena kituose organizmuose. Nors kai kurie parazitai ir nesukelia jokių simptomų savo šeimininkams, tačiau yra ir tokių, kurie gali tapti ir sunkių ligų sukėlėjais.

Toliau papasakosiu apie dažniausiai pasitaikančias parazitines infekcijas.

 

Toksoplazmozė

Šią infekciją sukelia parazitiniai pirmuonys – toksoplazmos. Toksoplazmomis dažniausiai užsikrečiama valgant užsikrėtusių toksoplazmoze ir nepakankamai termiškai apdorotą kiaulių, avių, galvijų mėsą, naudojant užterštą vandenį, pieną, valgant tinkamai nenuplautas daržoves, vaisius, uogas, o taip pat per užterštas rankas ar kitus aplinkos objektus. Parazitai pakliuvę į žmogaus organizmą skverbiasi į žarnyno sienelės ląsteles, dauginasi, patenka į limfmazgius ir kraujagysles. Kraujas parazitus išnešioja po visą organizmą (daugiau apie šią infekciją gali pasiskaityti ULAC ligų apraše).

 

Lambliazė (giardiazė)

Šią infekciją sukelia žiuželinių klasės pirmuonys - giardia lamblia. Lambliaze dažniausiai užsikrečiama nuo sergančio gyvūno ar žmogaus per užterštas rankas (nesilaikant tinkamos asmeninės higienos), naudojant užterštą vandenį, maistą ar per kitus aplinkos objektus. Parazitai pakliuvę į žmogaus organizmą, dauginasi ir auga plonajame žarnyne (plačiau apie šią infekciją ULAC ligų apraše).

 

Kriptosporidiazė

Šią infekciją sukelia pirmuonys – kriptosporidijos. Kriptosporidiaze dažniausiai užsikrečiama per užterštą vandenį, maistą, dirvožemį bei įvairius aplinkos daiktus ar tiesiogiai nuo sergančio žmogaus ar gyvulio. Parazitai pakliuvę į žmogaus organizmą, dauginasi ir infekcija gali apimti visą virškinimo traktą nuo burnos iki tiesiosios žarnos, taip pat kvėpavimo takų gleivinės bei tulžies išskyrimo sistemos ląsteles (daugiau apie šią infekciją rasi ULAC ligų apraše).


Trichomonozė

Šią infekciją sukelia pirmuonys – trichomonas vaginalis. Trichomonoze dažniausiai užsikrečiama lytinių santykių metu. Parazitai pakliuvę į žmogaus organizmą, dauginasi lytiniuose organuose. Moterys, užsikrėtusios trichomonoze, jaučia daugiau simptomų nei vyrai, kurie dažnai yra nešiotojai (daugiau apie šią infekciją gali pasiskaityti ULAC ligų apraše).


Kokie simptomai jaučiami užsikrėtus parazitais?

Dažniausi simptomai, išduodantys kad tavo organizmas užkrėstas parazitais:

  • sutrikusi virškinimo trakto veikla: pykinimas, apetito praradimas, nevirškinimas, viduriavimas ar vidurių užkietėjimas, pilvo pūtimas;

  • svorio svyravimai (tiek į svorio didėjimo, tiek į mažėjimo pusę);

  • neaiškios kilmės nuovargis, nemiga, irzlumas;

  • kvėpavimo organų uždegimas – kosulys, sloga, karščiavimas;

  • raumenų ir sąnarių skausmas, patinimas;

  • jei parazitai užkemša tulžies latakus, gali išsivystyti visi geltos simptomai – tamsus šlapimas ir šviesios išmatos, pagelsta oda;

  • neaiškios kilmės karščiavimas, į gripą panašūs simptomai;

  • anemija, hemoglobino lygio sumažėjimas;

  • padidėję limfmazgiai;

  • niežulys išangės srityje;

  • odos alerginės reakcijos, odos paraudimas, sudirginimas, niežėjimas;

  • dehidratacija.

Ar turi organizme parazitų gali išsitirti atlikus specialius tyrimus. Parazitinėms infekcijoms nustatyti dažniausiai imami išmatų mėginiai, tačiau gali tekti atlikti ne vieną testą, kol parazitinė infekcija pasitvirtins. Taip pat parazitinės infekcijos gali būti nustatomos atlikus kraujo tyrimus.

 

Kaip natūraliais būdais išvalyti organizmą nuo parazitų?

Profilaktiškai valyti organizmą nuo parazitų rekomenduojama du kartus metuose. Geriausias tam laikas – pavasaris ir ruduo. Tam, kad nepakenkti sau agresyviomis priemonėmis, organizmo švarinimui rekomenduoju rinktis natūralias priemones iš gamtos.

Valant organizmą nepamiršk ir subalansuotos mitybos svarbos! Valantis nuo parazitų labai svarbu tinkamai maitintis ir aprūpinti organizmą visomis būtinosiomis medžiagomis. Derėtų atsisakyti cukraus, perdirbto maisto. Į mitybos racioną įtrauk skaidulų turinčių produktų, kad žarnynas lengviau apsivalytų.

Valant organizmą nuo parazitų daugiau valgyk česnakų, moliūgų sėklų, aitriosios paprikos ir morkų. Šie produktai yra laikomi antiparazitiniu maistu, kuris privalomas mitybos racione, varant parazitus iš organizmo.

 

4 natūralios priemonės parazitų šalinimui

1. Moliūgų sėklos

Moliūgų sėklų mišiniui paruošti reikės 300 g moliūgų sėklų, 50 ml vandens ir 15 g medaus. Moliūgų sėklas sutrink grūstuvėje, sudėk likusius ingredientus ir gerai išmaišyk. Moliūgų sėklų mišinį reikia suvalgyti per 1 valandą tuščiu skrandžiu.

2. Česnako ir kefyro gėrimas

Gėrimui paruošti reikės vidutinės galvutės česnako, 5 g juodųjų pipirų ir kefyro. Česnaką susmulkink ir užpilk kefyru ir įberk juodųjų pipirų. Gėrimą gerai išmaišyk ir vienu atsikvėpimu išgerk.

3. Voveraičių gėrimas

Šiam gėrimui pasigaminti Tau reikės tik džiovintų voveraičių miltelių (džiovintas voveraites gali sumalti kavamalėje) ir 100-150 ml vandens. Į stiklinę įpilk kambario temperatūros virinto vandens ir įberk arbatinį šaukštelį voveraičių miltelių. Leisk kelias minutes vandeniui nusistovėti. Prieš geriant gėrimą gerai išmaišyk ir vienu atsikvėpimu viską išgerk likus 30 min. iki valgio. Geriausia voveraičių gėrimą gerti 1-2 kartus per dieną 20 dienų.

4. Morkų sultys

Viskas, ko reikia yra tik morkos. Išspausk šviežias morkų sultis. Gerk kasdien du kartus per dieną po valgomąjį šaukštą šviežiai spaustų morkų sulčių ir organizmas Tau padėkos!

Nuo parazitų nesame apsaugotas nei vienas iš mūsų. Jie gali būti nematomi mūsų organizme ir kasdien bloginti mūsų savijautą atimdami iš mūsų energiją ir maistines medžiagas. Kad taip nenutiktų pasirūpink parazitų pašalinimu iš organizmo: naudok natūralias antiparazitines priemones, laikykis subalansuotos mitybos principų, valgyk daug skaidulų turintį maistą, česnaką, moliūgų sėklas, aitriąsias paprikas ir morkas. Laukiu Tavo pasakojimo, kaip Tu kovoji su organizmo parazitais? Pasidalink savo patirtimi!



 

ŽALIOSIOS DĖŽUTĖS komandos misija - padėti atrasti kelią į sveikesnį gyvenimą ir geresnę savijautą. Dirbame tam, kad galėtume dalintis savo sukauptomis žiniomis ir įrodyti, kad natūralios priemonės yra naudingos ir veiksmingos. Mūsų klientai pamilo TOP produktus – inovatyvius rutuliukus su pelynu PONAS BAUBAS ir skaidulas DRAKONAS. Tai produktai geresnei savijautai, svoriui mažinti ir žarnynui.

Tik mūsų skaitytojams DOVANOJAME net 45% nuolaidą populiariausiam produktui PONAS BAUBAS su kodu BAUBAS45. Spausk čia ir pasinaudok nuolaida, kurios galiojimo laikas labai ribotas!

Mes žengiame koja kojon kartu su savo klientu, padedame išmokti sveikiau maitintis, formuoti naujus įpročius ir atsirinkti tai, kas iš tiesų naudinga!