Norint numesti papildomus kilogramus ir pagerinti savijautą taisyklinga mityba yra labai svarbi. Turbūt dažnai skaitai įvairią informaciją apie sveiką, subalansuotą mitybą. TAČIAU ne visa rasta informacija gali būti teisinga... Dėl šios priežasties dažnas darome įvairias mitybos klaidas: laikomės vieno produkto dietos, mažiname maisto porcijas ar net drastiškai ribojame maistą, atsisakome riebalų, angliavandenių, glitimo turinčių produktų ir t.t.


Šiame straipsnyje:

papasakosiu Tau TOP 5 didžiausius mitybos mitus
pasidalinsiu DOVANA „Žalioji dėžutė“ produktams

1 MITAS: riebus maistas – nesveikas maistas

 

Nors ši pasenusi teorija ir pamažu atsistato, tačiau vis dar didelė visuomenės dalis baiminasi maisto produktų, kuriuose yra daug riebalų ir laikosi dietų, kurios metu gaunama mažai riebalų. Mityboje riebalai yra būtini norint palaikyti sveiką organizmą! Be to, mažai riebalų turinčios dietos gali padidinti atsparumą insulinui ir trigliceridų kiekį, kurie yra širdies ligų rizikos veiksniai.


~ Daugelis riebių maisto produktų yra ypač maistingi

ir palaiko sveiką kūno svorį ~


Prekybos vietose gali rasti įvairių dietinių produktų ant kurių etikečių puikuojasi užrašai „liesas“, „sumažinto riebumo“ ir pan. Tačiau dažnai šiuose maisto produktuose yra žymiai daugiau cukraus ir druskos nei įprastuose. Geriausias pasirinkimas būtų atsisakyti dietinių produktų ir vietoj jų su saiku pasimėgauti riebiu jogurtu, sūriu ar riešutų sviestu. Daugiau apie produktus, kurie padeda numesti svorio gali pasiskaityti ankstesniame mano straipsnyje „10 produktų, kurie padeda numesti svorio“.


~ Mažai riebalų turinčiame ar dietiniame maiste paprastai

yra daugiau cukraus ir druskos ~


Yra atlikta mokslinių tyrimų, kuriuose įrodyta, kad riebalų turinčios dietos yra netgi labiau veiksmingesnės siekiant numesti svorio, nei dieta, kurioje riebalų yra suvartojama labai mažai (nuoroda į tyrimus 1, 2).


2 MITAS: angliavandeniai skatina svorio augimą

 

Nemažai žmonių ėmę laikytis dietos, ima riboti angliavandenius ar juos visiškai pašalina iš savo mitybos raciono , norėdami numesti svorio. Visgi reiki apibrėžti, kad angliavandeniai angliavandeniams nelygu. Valgydami „geruosius“ arba dar kitaip vadinamus sudėtinius angliavandenius, kuriuose yra daug skaidulų, vitaminų ir mineralų sustiprinsite savo sveikatą. Be to, valgant sudėtinius angliavandenius ilgiau jausiesi sotus, mat žarnyne jie skaidomi net iki 4 valandų, taip energija Tavo organizmui užtikrinama po truputį, bet ilgesniam, laikui.


~ Į mitybos racioną įtraukus geruosius angliavandenius – svorio nepriaugsi ~


Turbūt galvoji, kur gi rasi šių „gerųjų“ angliavandenių? Pasirinkimas išties didelis:

švieži vaisiai, daržovės
pilno grūdo duona
ankštiniai
rudieji ryžiai
pilno grūdo makaronai
grūdai (nevalyti, t. y. pilno grūdo)
Tuo tarpu turėtum vengti paprastųjų angliavandenių, kurių gausu įvairiuose saldikliuose (cukruje, meduje, agavos sirupe), vaisių sultyse, baltoje duonoje, gaiviuosiuose gėrimuose. Juos organizmas suvirškina greitai, tad ir sotumo jausmas truks trumpai. Angliavandeniai turėtų sudaryti net 50-55 procentus mūsų raciono, iš jų iki 10 procentų gali būti paprastieji angliavandeniai (kitaip tariant cukrus).


Atliktuose tyrimuose nustatyta, kad subalansuota mityba, kurioje gausu skaidulų turinčių sudėtinių angliavandenių, sveikų riebalų ir baltymų, sumažina nutukimo, diabeto, širdies ligų ir net tam tikro vėžio susirgimo riziką (nuoroda į tyrimus 1, 2).


3 MITAS: maistiniai saldikliai – puikus cukraus pakaitalas

 

Didėjantis susidomėjimas mažai cukraus ir angliavandenių turinčiais produktais, paskatino išaugti ir jų pasiūlai. Parduotuvėje lengvai rasi produktų, kuriuose cukrus pakeistas saldikliais. Žinoma, mityba, kurioje yra daug pridėtinio cukraus, žymiai padidina riziką susirgti įvairiomis ligomis, tačiau saldiklių vartojimas taip pat gali sukelti neigiamą poveikį sveikatai (patarimų, kaip atisakyti cukraus ir kuo jį pakeisti rasi čia).


~ Saldikliai neigiamai veikia žarnyno bakterijas ir

padidina riziką susirgti 2 tipo diabetu ~


Atliktuose tyrimuose nustatyta, kad saldiklių vartojimas gali padidinti 2 tipo diabeto riziką, sukeldami neigiamus žarnyno bakterijų pokyčius ir sumažindami cukraus kiekį kraujyje. Taip pat tyrimuose nustatyta, kad saldiklių vartojimas dažnai siejamas su nesveiku gyvenimo būdu (nuoroda į tyrimus 1, 2).


4 MITAS: papildai yra pinigų švaistymas

 

Yra nusistovėjusi nuomonė visuomenėje, kad skiriant didelį dėmesį subalansuotai mitybai – papildai yra nereikalingi. Tai yra netiesa. Jei papildus vartoji teisingai jie gali būti labai naudingi Tavo organizmui. Skaidulų papildai pagerina medžiagų apykaitą, žarnyno veiklą, reguliuoja cukraus kiekį kraujyje.


~ Papildai yra naudingi ir dažnai reikalingi daugeliui iš mūsų norint sušvelninti įvairių vaistų poveikį ir tam tikrų sveikatos problemų sukeltas pasekmes ~


Atliktuose tyrimuose pastebėta, kad papildai su magniu ir B grupės vitaminais naudingi sergantiems 2 tipo cukriniu diabetu, nes sureguliuoja gliukozės kiekį kraujyje, mažina širdies ir kraujagyslių ligų rizikas (nuoroda į tyrimus 1, 2).


5 MITAS: Liesi žmonės – sveiki žmonės

 

Nutukimas yra susijęs su daugeliu sveikatos sutrikimų. Tačiau, liesas žmogus nebūtinai yra sveikas žmogus. Šalia sveikos subalansuotos mitybos svarbu palaikyti aktyvų gyvenimo būdą. Tai padės Tau palaikyti sveiką kūno svorio ir kūno riebalų procentą.


~ Nors nutikimas padidina ligų riziką, tačiau svarbiausia yra išlaikyti sveiką kūno svorio ir kūno riebalų procentą ~


Palaikyti sveiką kūno svorio ir kūno riebalų procentą yra nelengva. Šis procesas reikalauja nuoseklumo, sunkaus darbo, kantrybės ir meilės sau. Tačiau palengvinti svorio metimą galima suradus tinkamiausią mitybos planą, fizinio aktyvumo rutiną bei priderinus maisto papildus. Dabar gali įsigyti ir „Žaliosios dėžutės“ subalansuotos mitybos planą, kuris padės išsiugdyti taisyklingos mitybos įpročius.

Norint numesti nereikalingus kilogramus ir padailinti kūno linijas rekomenduoju išmėginti skaidulas „DRAKONAS“, kurios padeda ne tik virškinimui, bet ir suteikia sotumo jausmą!


~ Svorio metimas yra didelis išbandymas daugeliui žmonių, tačiau pritaikius svorio metimo planą galima pasiekti puikių rezultatų ~


Tyrimuose atskleista, kad nutukimas susijęs su daugybe sveikatos sutrikimų, įskaitant 2 tipo cukrinį diabetą, širdies ligas ir net ankstyvą mirtį (nuoroda į tyrimus 1, 2)


„DRAKONAS“ SKAIDULOS – LIEKNĖJIMUI IR ŽARNYNUI

Numesti nereikalingus kilogramus ir padailinti kūno linijas gali padėti pakankamas skaidulų kiekis mityboje. Savo racionui papildyti tinkamos skaidulos „DRAKONAS“ padeda ne tik virškinimui, bet ir suteikia sotumo jausmą! Kartu su skaidulomis „Drakonas“ gausi ir mitybos planą, kuris padės palaikyti subalansuotos mitybos įpročius.

 

Iki gegužės 10 dienos PONUI BAUBUI ir DRAKONUI taikome 10 proc. nuolaidą su nuolaidos kodu KARANTINAS10.


Mitybos pasaulyje gausu dezinformacijos, kuri gali supainioti visuomenę ir paskatinti priimti netinkamus mitybos sprendimus. Svarbu nepamiršti, kad mitybos mokslas nestovi vietoje ir yra atliekami nauji tyrimai, kurie keičia nusistovėjusias nuostatas. Linkiu Tau atsižvelgus į visus mitybos mitus susikurti maistingą ir naudingą mitybos schemą, kuri atitiktų Tavo individualius poreikius!

Tik mūsų skaitytojams DOVANOJAME net 45% nuolaidą populiariausiam produktui PONAS BAUBAS su kodu BAUBAS45. Spausk čia ir pasinaudok nuolaida, kurios galiojimo laikas labai ribotas!

Turi daugiau klausimų apie „Žalioji dėžutė“ produktus? Ar žinojai, kad dabar gali įsigyti ir mitybos planą? Parašyk man žinutę „Žalioji dėžutė“ Facebook puslapyje ir papasakosiu Tau daugiau. Pasikonsultuoti gali ir tel. +370 624 04667