Turbūt neverta klausti, ar kada Tave kankino pilvo pūtimas. Šis nemalonus pojūtis pasireiškia apie 20-30 proc. žmonių. Pilvo pūtimą sukelti gali daug įvairių reiškinių: maisto netoleravimas, žarnyno bakterijų disbalansas, opos, vidurių užkietėjimas, organizmo užteršimas toksinais, organizmo parazitai. Pilvo pūtimas dažnai yra lydimas skausmo, diskomforto pilvo srityje ir perpildyto skrandžio jausmo.

Jei ir Tau kyla klausimas: ką daryti kai kankina pilvo pūtimas, šis straipsnis kaip tik Tau! Toliau straipsnyje:

  • papasakosiu, kas yra pilvo pūtimas ir kodėl jis pasireiškia;

  • papasakosiu, ką daryti pučiant pilvui;

  • pasidalinsiu su Tavimi TOP 5 arbatomis, kurios mažina pilvo pūtimą.

 

Dažniausios pilvo pūtimo priežastys

Turbūt ir Tu pastebėjai, kad suvalgius tam tikrų produktų pilvo pūtimas sustiprėja, kaip pavyzdžiui suvalgius pupelių ar kitų ankštinių. Tačiau maistas nėra vienintelė priežastis skatinanti pilvo pūtimą. Pirmiausia, kad galėtum kontroliuoti šį nemalonų simptomą, turėtum pastebėti, nuo kokių maisto produktų tau dažniau pasireiškia pilvo pūtimas. Taigi dažniausiai pilvo pūtimą lemia:


Laktozės netoleravimas. Dažna pilvo pūtimo priežastis yra laktozės netoleravimas, kuri yra pieno produktuose: piene, sūryje, varškėje ir kituose. Susikaupus virškinimo sistemoje per daug nesuskaidytos laktozės, skaidymą užbaigia žarnyno bakterijos, dėl ko pasireiškia dujų kaupimasis žarnyne.

Glitimo netoleravimas. Pilvo pūtimą gali sukelti glitimo netoleravimas ir alergija glitimui, kurio gausu kviečiuose, miežiuose ir rugiuose. Alergija glitimui pirmiausia sutrikdo virškinimo veiklą ir tai gali sukelti viduriavimą, pilvo pūtimą bei kitas sveikatos problemas.

Tam tikrų daržovių valgymas. Spėju, kad ir Tu jau pastebėjai, kad suvalgius vienokias ar kitokias daržoves pilvo pūtimas suintensyvėja. Dažniausiai šis nemalonus pojūtis pasireiškia suvalgius lapinius ar žiedinius kopūstus, brokolius, pupeles.

 

Per greitas valgymas. Jei ir Tu esi vienas iš tų žmonių, kurie maistą ryja jo nesukramtę, tai gali paskatinti dujų kaupimąsi žarnyne. Tokiu atveju turėtum pasidomėti, kas yra sąmoningas valgymas!

Užkietėję viduriai. Kai užkietėja viduriai, iš žarnyno sunku pasišalinti dujoms. Tai sukelia diskomfortą ir pilvo pūtimą.

Ligos. Tam tikros ligos, kaip pavyzdžiui dirgliosios žarnos sindromas, kolitas ir kitos skrandžio bei žarnyno veiklos problemos, gali būti dažno pilvo pūtimo priežastis.

 

Ką daryti pučiant pilvui?


1. Nevalgyk per daug vienu metu

Gali būti, kad pilvo pūtimas pasireiškia dėl persivalgymo. Jei valgai dideles porcijas ir po to jauti diskomfortą – sumažink porcijas! Pamėgink geriau sukramtyt maistą. Daugiau kramtant maistą prarysi mažiau oro, valgysi lėčiau, be to, taip suvalgysi mažiau maisto.


2. Išsiaiškink alergijas maistui bei maisto produktų netoleravimą

Pastebėk, ką suvalgius suintensyvėja pilvo pūtimas. Gal esi alergiškas tam tikram maisto produktui ar organizmas jo tiesiog netoleruoja. Jei įtari, kad pilvo pūtimas susijęs su alergija ar maisto netoleravimu – kreipkis į gydytoją alergologą. Netoleruojamų maisto produktų pašalinimas iš raciono gali ženkliai pagerinti Tavo savijautą ir sustiprinti sveikatą.

 

3. Pakeisk mitybos įpročius

Sumažink mitybos racione maisto produktų, nuo kurių tau dažniau pučia pilvą. Žinoma, visiškai atsisakyti sveikatai palankių daržovių, tokių kaip svogūnai, brokoliai ir pupelės nereikėtų. Jie tikrai svarbūs visavertei ir subalansuotai mitybai. Šių produktų sukeltą pilvo pūtimą gali sumažinti valgant daug ląstelienos turinčius produktus: avokadus, morkas, avižas ir kitus. Taip pat labai rekomenduoju sumažinti suvartojamo cukraus kiekį, kuris irgi gali didinti pilvo pūtimo tikimybę (daugiau pasiskaityti, kaip atisakyti cukraus ir kuo jį pakeisti, gali čia). Mitybą papildyti skaidulomis gali ir naudodamas skaidulų ir žolinių ingredientų mišinį „DRAKONAS“.


4. Išvalyk organizmą nuo toksinų

Jei Tavo mityba yra nesubalansuota, valgai nekokybišką maistą, yra didelė tikimybė, kad Tavo organizmas užterštas toksinais. Susikaupusios „organizmo šiukšlės“ gali būti užkietėjusių vidurių priežastimi, kuris ir sukelia pilvo pūtimą. Išvalyti organizmą padeda skaidulų įtraukimas į mitybos racioną.

Siekiant efektyvesnio organizmo valymo išmėgink „Žalioji dėžutė“ natūralų skaidulų mišinį DRAKONAS, kuris veikia kaip „žarnyno šluota“, padeda atsikratyti pilvo pūtimo, vidurių užkietėjimo, o susikaupusios nenaudingos medžiagos slenkant skaiduloms pasišalins nuo žarnyno sienelių.


Daugiau apie organizmo valymą rasi mano straipsniuose „TOP 3 patarimai, kaip valytis žarnyną“ ir „4 paprasti organizmo valymo būdai“.


5. Reguliariai mankštinkis

Judėjimas ir mankšta stimuliuoja žarnyno peristaltiką (judesius), šalina susikaupusias dujas iš skrandžio ir žarnyno, sumažina vidurių užkietėjimo tikimybę ir virškinimo sutrikimus. Jei pučia pilvą skirk daugiau dėmesio mankštai, be to, tai gali padėti ir numesti papildomus kilogramus. Daugiau lieknėjimo patarimų rasi mano straipsnyje „Svarbūs lieknėjimo patarimai“.

 

TOP 5 arbatos mažinančios pilvo pūtimą


1. Pipirmėtė

Liaudies medicinoje pipirmėtė yra žinoma, kaip vaistažolė švelninanti virškinimo problemas. Pipirmėtė atpalaiduoja žarnyno sieneles ir taip palengvina žarnyno spazmus, pilvo pūtimą ir skausmą. Pipirmėtė pasižymi vėsinančiu ir gaiviu skoniu. Jos rasi ir mūsų skaidulų mišinyje „DRAKONAS“.

Arbatos paruošimas: į puodelį virinto vandens įdėk 1 arbatinį šaukštelį (apie 1,5 g) džiovintų pipirmėčių lapų, 1 arbatos pakelį arba 3 arbatinius šaukštelius (apie 17 g) šviežių pipirmėčių lapų. Prieš geriant leisk arbatai apie 10 min pastovėti.


2. Pelynas

Pelynas yra lapinė žolė, padedanti palaikyti efektyvų virškinimo sistemos darbą: užkerta kelią virškinimo sutrikimams, jaučiamam diskomfortui viršutinėje pilvo dalyje. Pelynas skatina virškinimo sulčių išsiskyrimą, mažina pilvo pūtimą. Be to, pelynas pašalina parazitus, kurie gali būti vieni iš pilvo pūtimo kaltininkų. Pelyno arbata pasižymi karčiu skoniu, tačiau jos skonį pagerinti gali citrinų sultimis, medumi arba keliais mėtos lapeliais.

 

Jei baiminiesi kartaus pelyno arbatos skonio, rekomenduoju išmėginti „Žalioji dėžutė“ pelyno rutuliukus PONAS BAUBAS. Jie ne tik padės geriau jaustis, bet ir pasirūpins Tavo grožiu iš vidaus.

Arbatos paruošimas: į puodelį virinto vandens įdėk 1 arbatinį šaukštelį (apie 1,5 g) džiovinto pelyno. Prieš geriant leisk arbatai apie 10 min pastovėti.


3. Imbieras

Imbiero arbata nuo senų laikų naudojama skrandžio negalavimams gydyti: ji palengvina virškinimo sutrikimus, sumažina žarnyno spazmus, pilvo pūtimą ir dujų kaupimąsi. Be to, imbieras gali sumažinti pykinimą. Imbieras pasižymi aštriu skoniu, kurį gali sumažinti su medumi ir citrina. Šis puikus derinys puikiai tinka pajutus pirmuosius peršalimo simptomus.

Arbatos paruošimas: į puodelį virinto vandens įdėk 0,5 arbatinio šaukštelio rupiai supjaustyto džiovinto imbiero šaknies. Prieš geriant leisk arbatai apie 5 min pastovėti. Gali naudoti ir šviežią imbiero šaknį. Tuomet 1 valgomąjį šauktą šviežios pjaustytos imbiero šaknies virk 10 min 240 ml vandenyje. Prieš geriant arbatą – nukošk imbierą.

 

4. Ramunėlės

Liaudies medicinoje ramunėlės naudojamos virškinimo sutrikimams, viduriavimui, pykinimui, vėmimui ir opoms gydyti. Ramunėlės taip pat pasižymi žarnyno dujų mažinimo savybėmis. Be to ramunėlės gali užkirsti kelią bakterinėms infekcijoms, kurios sukelia skrandžio opas ir pilvo pūtimą.

Ramunėlių žieduose yra daugiausia naudingų komponentų virškinimo sistemos gerinimui, todėl prieš įsigyjant ramunėlių arbatą įsitikink, kad sudėtyje daugiu vaistažolės galvų, o ne lapų ir stiebų. Vaistinės ramunėlės yra ir „PONAS BAUBAS“ sudėtyje.

Arbatos paruošimas: į puodelį virinto vandens įdėk 1-2 arbatinius šaukštelius (apie 2-3 g) džiovintų ramunėlių. Prieš geriant leisk arbatai apie 10 min pastovėti.

 

5. Pankoliai

Pankolis nuo seno yra naudojamas virškinimo sutrikimams, pilvo skausmams, pūtimui ir vidurių užkietėjimui gydyti. Pankolis taip pat pasižymi savybėmis mažinančiomis dujų kaupimąsi. Pankolių sėklos naudojamos arbatai gaminti ir pasižymi skoniu panašiu į saldymedį. Pankolio taip pat rasi ir „Žalioji dėžutė“ skaidulų mišinyje „DRAKONAS“.

Arbatos paruošimas: į puodelį virinto vandens įdėk 1-2 arbatinius šaukštelius (apie 2-3 g) sutrintų pankolių sėklų. Prieš geriant leisk arbatai apie 10-15 min pastovėti.

Liaudies medicina rodo, kad kai kurių vaistažolių arbatos gali sumažinti pilvo pūtimą bei palengvinti virškinimo sutrikimus. Jei kankina pilvo pūtimas Tau gali pagelbėti pipirmėtės, pelyno, imbiero, ramunėlių ar pankolių arbatos! Pasidalink savo patirtimi, kokią arbatą dažniausiai naudoji mažinant pilvo pūtimą? Laukiu Tavo pasakojimo!

Primenu, jei pilvo pūtimas yra kasdienis reiškinys ir naudojant natūralias priemones bei keičiant mitybą ši problema išlieka – derėtų kreiptis į gydytoją!

Turi daugiau klausimų apie „Žalioji dėžutė“ produktus? Ar žinojai, kad dabar gali įsigyti ir mitybos planą? Parašyk man žinutę „Žalioji dėžutė“ Facebook puslapyje ir papasakosiu Tau daugiau. Pasikonsultuoti gali ir tel. +370 624 04667

 

 

ŽALIOSIOS DĖŽUTĖS komandos misija - padėti atrasti kelią į sveikesnį gyvenimą ir geresnę savijautą. Dirbame tam, kad galėtume dalintis savo sukauptomis žiniomis ir įrodyti, kad natūralios priemonės yra naudingos ir veiksmingos. Mūsų klientai pamilo TOP produktus – inovatyvius rutuliukus su pelynu PONAS BAUBAS ir skaidulas DRAKONAS. Tai produktai geresnei savijautai, svoriui mažinti ir žarnynui. 

Tik mūsų skaitytojams DOVANOJAME net 45% nuolaidą populiariausiam produktui PONAS BAUBAS su kodu BAUBAS45. Spausk čia ir pasinaudok nuolaida, kurios galiojimo laikas labai ribotas!


Mes žengiame koja kojon kartu su savo klientu, padedame išmokti sveikiau maitintis, formuoti naujus įpročius ir atsirinkti tai, kas iš tiesų naudinga!