Manau pastebėjai, kad pusryčiams man patinka gamintis žaliuosius kokteilius. Jų nauda organizmui neabejotina. Tačiau noriu apie tai papasakoti daugiau. Kadangi turbūt ne visi žino, kad kasdien juos vartoti taip pat gerai ne visada. Juk visur turi būti saikas, tiesa?

Šiame straipsnyje Tau papasakosiu:

  • kuo naudingi žalieji kokteiliai mūsų organizmui;

  • kaip dažnai galima vartoti žaliuosius kokteilius;

  • kodėl žaliųjų kokteilių nerekomenduoju vartoti kiekvieną dieną;

  • pasidalinsiu 5 žaliųjų kokteilių receptais;

  • sužinosi, kur gauti dar daugiau įvairių, sveikų receptų.

 

Kas yra žaliasis kokteilis?

Pirmiausia derėtų paaiškinti, kas yra žalieji kokteiliai ir ar visada jie žali? Žalieji kokteiliai yra tokie, kurių didžiąją dalį sudaro žalumynai. Todėl jų nereikėtų painioti su glotnučiais, kurie gaminami tik iš vaisių ir uogų.

Žaliasis kokteilis dažniausiai gaminamas iš šių ingredientų:

  • vanduo arba augalinis pienas, kartais daržovių sultys;

  • žalumynai, daržovės, daigai;

  • sėklos;

  • šiek tiek uogų ar vaisių (kai norisi, kad būtų saldesnis kokteilis).

Į žaliuosius kokteilius galima dėti ką tik sugalvosi. Tinka špinatai, gražgarstės, kale lapai, morkų lapai, burokėlių lapai, net braškių lapai, salierų stiebai, petražolės. Paskaninti galima ir cinamonu. Tik atmink, jis turėtų būti ceilono. Dar noriu pabrėžti, kad tokiems kokteiliams tikrai netiks pieno produktai. Geriau tuomet rinktis paprastą vandenį.

 

 

Kuo žalieji kokteiliai naudingi mūsų organizmui?

Žaliaisiais kokteiliais aš pradedu ne vieną savo rytą. Man toks kokteilis suteikia energijos dienos pradžiai, be to - neapsunkina skrandžio. Žalieji kokteiliai naudingi ir tiems, kas įprastai valgo mažai daržovių. O štai kokteilyje slypi daugybė vitaminų, skaidulų (apie skaidulas daugiau gali paskaityti čia) ir mineralinių medžiagų. Dažniau geriant žaliuosius kokteilius atsiranda daugiau energijos, pagerėja virškinimas. Tokie kokteiliai padeda atstatyti organizme šarmų ir rūgščių balansą.

O ar žinojai, kad reguliariai geriant žaliuosius kokteilius jie padeda išvalyti ir detoksikuoti organizmą? Tai reiškia, kad gerėja odos būklė, organizmas aprūpinamas reikiamomis medžiagomis, išvalomas žarnynas ir dar nukrenta papildomi kilogramai.

Labai svarbu gaminant žaliąjį kokteilį nepadauginti vaisių, kuriuose daug natūralaus cukraus. Juk žaliojo kokteilio paskirtis visai kita.

 

Atmink kelias taisykles:

  • kokteiliui užtenka 150 g žalumynų ir vaisių;

  • vaisiai ar uogos sudaro tik labai mažą dalį kokteilio;

  • kokteiliui nenaudok karvės pieno, naudingiausias augalinis.

 

Ar žaliuosius kokteilius galima gerti kiekvieną dieną?

Iš esmės galima. Tačiau nerekomenduoju žaliųjų kokteilių naudoti kasdien ir taip pakeisti daržovių vartojimo. Mūsų organizmui naudinga valgyti ir pilnas daržoves, nesutrintas. Kokteilis neturėtų pakeisti Tavo suvartojamo daržovių kiekio. Todėl rekomenduoju juo pradėti 3 rytus. O kitais rytais rinktis kitokį maistą. Visur turi būti įvairovė.

Tačiau jei nori detoksikuoti ir išvalyti organizmą (apie organizmo valymą esu rašiusi čia), žaliuosius kokteilius gali vartoti kurį laiką dažniau ar net kasdien. Tačiau tokiu atveju rekomenduočiau pasitarti su specialistu, kuris patartų, kaip geriau organizmą detoksikuoti žaliaisiais kokteiliais. Nes perdozuoti galima ir kai kurių žalumynų.

 

5 žaliųjų kokteilių receptai

Na, o dabar, kaip ir žadėjau dalinuosi su Tavimi sveikais, naudingais ir skaniais žaliųjų kokteilių receptais. Pradėk jais rytą ir pamatysi, kaip pagerės Tavo savijauta. Beje, į žaliuosius kokteilius galima dėti papildomai ir natūralaus skaidulų mišinio DRAKONAS. Skaidulos padės pagerinti žarnyno veiklą, virškinimo sistemą. O jei kankina pilvo pūtimas, skaidulos taip pat padės pamiršti ir šią nemalonią bėdą. Daugiau apie šį skaidulų mišinį skaityk čia.

Kokteilis „Linas“

Reikės: saujos špinatų, pusės banano, 2 valgomųjų šaukštų sumaltų linų sėmenų, 1 arbatinio šaukštelio nerafinuoto augalinio aliejaus, 100 ml augalinio pieno.

Kokteilis „Žalėsis“

Reikės: 100 ml natūralaus, negazuoto mineralinio vandens, pusės agurko, saujos brokolių, saujos špinatų, saujos saulėgrąžų daigų.

Kokteilis „Sotusis“

Reikės: ½ avokado, nedidelio gabalėlio imbiero šaknies, 1 obuolio, 100 ml natūralaus ir negazuoto mineralinio vandens.

Kokteilis „Gaivuma“

Reikės: 1 nedidelio agurko, kelių lapelių petražolių, 1 arbatinio šaukštelio tarkuoto imbiero, 100 ml natūralaus ir negazuoto mineralinio vandens.

Kokteilis „Geltonasis“

Reikės: ½ banano, saujos špinatų ar gražgarsčių, 1 arbatinio šaukštelio ciberžolės, 100 ml augalinio pieno. Galima įdėti ir kelias uogas.

Apie ciberžolės naudą esu rašiusi čia. Ji naudinga mūsų organizmui ir yra visame pasaulyje vertinamas prieskonis. Padeda išvalyti iš organizmo toksinus, gerina odos būklę, naudinga sąnariams.

 

ŽALIOSIOS DĖŽUTĖS komandos misija - padėti atrasti kelią į sveikesnį gyvenimą ir geresnę savijautą. Dirbame tam, kad galėtume dalintis savo sukauptomis žiniomis ir įrodyti, kad natūralios priemonės yra naudingos ir veiksmingos. Mūsų klientai pamilo TOP produktus – inovatyvius rutuliukus su pelynu PONAS BAUBAS ir skaidulas DRAKONAS. Tai produktai geresnei savijautai, svoriui mažinti ir žarnynui. Sukūrėme ir naują produktą žmonėms, siekiantiems dar geresnių rezultatų - proteino ir konjako šaknies mišinys DEIVĖ.


Mes žengiame koja kojon kartu su savo klientu, padedame išmokti sveikiau maitintis, formuoti naujus įpročius ir atsirinkti tai, kas iš tiesų naudinga!