Svorio metimas tikrai nėra lengvas procesas. Norint ilgalaikių rezultatų būtina įdėti nemažai darbo. Manau, kad tikrai esi skaitęs apie pačius įvairiausius papildus lieknėjimui. O gal išbandei ne vieną dietą. O ar teko kada girdėti apie gliukomananą? Jis yra vienas iš natūralių papildų, kurie padeda lieknėti. Kadangi esu tik už natūralius produktus, noriu ir Tau daugiau papasakoti, kas tas gliukomananas.

 

Straipsnyje papasakosiu:

 

kas yra gliukomananas
iš kokio augalo išgaunamas gliukomanas
kaip gliukomananas veikia organizmą
kokiame Žaliosios dėžutės produkte yra gliukomanano
kur rasti skanių receptų, padedančių lieknėti

Kas yra gliukomananas?

 

 

 

 

Taigi, papasakosiu, kas tas gliukomananas. Gliukomananas arba kitaip konjako mananas yra išgaunamas iš augalo. Tai leopardinis amorfofalas (lot. Amorphophallus konjac). Pats gliukomananas išgaunamas iš šio augalo šaknų. Tai iš Japonijos kilęs augalas. Jo šaknyse yra daug skaidulinių medžiagų. Turbūt teko girdėti apie Shritaki makaronus? Jie labai populiarūs Azijos šalyse. Ar žinojai, kad pagrindinė šių makaronų sudėtinė dalis yra gliukomanas ir vanduo.

 

 

 

 

Pietryčių Azijoje gliukomanas naudojamas nuo seno. Jis dedamas į žolelių mišinius, tofu, makaronus, naudojamas netgi želė gaminimui. Kadangi gliukomanas pasižymi išskirtiniu gebėjimu absorbuoti vandenį. Tai pati klampiausia maistinių skaidulų rūšis. Todėl dažnai gliukomananas naudojamas, kaip natūralus tirštiklis (žymimas E425). Įsivaizduok, jei įdėtum gliukomanano 1 – 2 a. š. į pilną stiklinę vandens, šis pavirstų į gelį.

 

Kaip gliukomanas padeda numesti svorio?

 

Dabar atsakysiu į turbūt pagrindinį klausimą: kuo gliukomananas naudingas lieknėjant. Gliukomanas yra puikiai vandenyje tirpstančios skaidulos. Todėl gliukomananas, kaip ir kitos tirpios vandenyje skaidulos yra labai naudingas lieknėjant. Jis organizme veikia labai įvairiai. Pirmiausia gliukomanas turi labai nedaug kalorijų.

 

 

 

 

 

 

Gliukomananas patekęs į skrandį išbrinksta ir ilgam suteikia sotumo jausmą. O tai reiškia, kad ne taip greitai išalksi. Taip pat vartojant produktus su gliukomananu sumažėja noras užkandžiauti vakarais.

 

Skrandis ilgiau išlieka užpildytas.
Gliukomananas sumažina baltymų ir riebalų absorbaciją.
Gliukomanas maitina žarnyne esančias gerąsias bakterijas. Todėl vartoti skaidulų mišinius su gliukomananu labai naudinga ir po antibiotikų kurso ar turint problemų su žarnyno veikla.
Gliukomananas išskirtinis savo klampumu. Todėl lyginant su kitų rūšių skaidulomis jis vienas efektyviausių metant svorį.

Ar žinai, kokiame Žaliosios dėžutės produkte yra gliukomanano?

 

Kaip minėjau, esu už natūralius produktus ir man labai svarbu, kad mūsų visi kuriami produktai būtų natūralios sudėties. Dėl šios priežasties tenka tikrai daug domėtis, kuo geriausia papildyti įvairius produktus. Kadangi bendradarbiaujame su Latvijos Inovatyvios Biomedicinos Institutu galime sužinoti apie įvairius mokslinius tyrimus, kurie atliekami su natūraliais produktais. Būtent dėl šios priežasties pasirinkome ir gliukomananą. Jo yra natūralių skaidulų mišinyje DRAKONAS. Jis skirtas lieknėjimui ir žarnyno veiklos gerinimui, pilvo pūtimo mažinimui, virškinimo gerinimui. Be to, jį papildėme ir vitaminais C bei D. Tad tai produktas skirtas ne tik lieknėjimui, žarnynui, bet ir imunitetui. Daugiau apie DRAKONAS paskaityk čia.

 

 

 

 

 

Ar mokslininkai rekomenduoja gliukomananą?

 

Kuriant natūralius produktus, kurie padėtų lieknėti visada domimės ir atliktais moksliniai tyrimais. Tačiau pirmiausia noriu paminėti, kad gliukomananas yra patvirtintas Europos maisto saugos tarnybos (EFSA), kaip ingredientas, kuris padeda mažinti svorį. Tokiais teiginiais EFSA nesimėto, todėl tai reiškia, kad gliukomanano nauda yra įrodyta moksliškai ir patvirtinta, kaip veiksminga.

 

 

 

 

 

Mokslinių tyrimų atlikta daug. Vienas didžiausių tyrimų buvo atliktas su 176 sveikais, tačiau antsvorio turinčiais žmonėmis. Dalis tiriamųjų vartojo gliukomananą. Dalis kartu laikėsi ir subalansuotos, sveikos mitybos. Na, o likusieji tiriamieji gavo placebo. Placebas – tai netikras produktas. Reiškia, kad iš tikrųjų jie vartojo ne gliukomananą. Tačiau buvo norima pažiūrėti, kaip suveiks placebo efektas, kai žmogus galvos, kad vartoja būtent gliukomananą.

 

Tyrimai parodė, kad žmonės, kurie reguliariai vartojo gliukomananą prieš valgį numetė šiek tiek svorio. Tie, kurie vartojo gliukomananą ir tuo pačiu valgė subalansuotą maistą pasiekė dar puikesnius rezultatus ir numetė daugiau svorio. Žmonės, kurie gavo placebą svorio taip pat numetė, bet ženkliai mažiau nei tie, kurie vartojo tikrą gliukomananą.

 

Gliukomananas nauda sveikatai

 

Gliukomananas naudingas ne tik norint numesti svorio. Jis naudingas ir sveikatai bei kai kurių ligų profilaktikai. Gliukomananas puiki profilaktinė priemonė prieš širdies ir kraujagyslių ligas. Jis gali sumažinti bendrojo cholesterolio kiekį organizme ir kraujyje.

 

Gliukomananas gali sumažinti cukraus kiekį kraujyje. Tai reiškia, kad gali užkirsti kelią atsirasti II tipo diabetui.

 

Gliukomanas yra rekomenduojamas vidurių užkietėjimo gydymui. Padeda sumažinti pilvo pūtimą, sureguliuoja žarnyno veiklą.

 

Kaip vartojamas gliukomananas?

 

Svorio metimui gliukomananas rekomenduojamas 2 – 3 kartus per parą ne daugiau nei po 1 gramą. Sumaišytas su vandeniu gliukomananas geba absorbuoti net 50 kartų daugiau vandens nei jo svoris. Būtent dėl šios jo savybės gliukomanano užtenka daug mažesnio kiekio nei kitos rūšies skaidulų.

 

 

 

 

 

Metant svorį gliukomananą būtina vartoti prieš valgį. Rekomenduojamas trumpiausias laikas iki valgio 15 minučių, ilgiausias 60 minučių. Optimaliausia 30 minučių iki valgio.

 

Gliukomananą organizmas toleruoja gerai, todėl yra laikomas visiškai saugiu papildu. Tačiau yra labai svarbu užgerti jį pakankamu kiekiu vandens. 1 stiklinė su skaidulomis ir po 10 minučių dar viena stiklinė vandens.

 

Vos pradėjus vartoti gliukomananą pradžioje gali būti juntamas pilvo pūtimas, truputį palaisvėja viduriai. Bet tai retas reiškinys. Jei taip nutinka, nerimauti neverta. Tiesiog normali organizmo reakcija į pasikeitimus. Po kelių dienų viskas susitvarko ir savijauta puiki.

 

Kur įsigyti skaidulų su gliukomananu?

 

Jau minėjau, kad Žalioji dėžutė vienas iš produktų su gliukomananu yra DRAKONAS. Nori įsigyti? Užeik čia. Šio skaidulų mišinio, vartojant pagal nurodymus užteks mėnesiui laiko. Per tą laiką tikrai pamatysi, kad jis puikiai veikia organizmą. Ypatingai rekomenduoju ne tik metantiems svorį, bet ir tiems, kas turi bėdų su žarnynu. Jei nežinai, ar šis produktas Tau tikrai tinka, paskambink man ir būtinai pakonsultuosiu.

 

Na, o metantiems svorį ir vartojantiems skaidulų mišinį lieknėjimui ir žarnynui DRAKONAS su gliukomananu rekomenduoju sureguliuoti ir mitybą. Tik taip pasieksi efektyviausių rezultatu. Būtent dėl to perkantiems skaidulas DRAKONAS dovanoju 7 dienų mitybos planą.

 

Kur rasti receptų lieknėjantiems?

 

Jau išbandei gautą mitybos planą, o gal tiesiog nori išbandyti daugiau receptų? Labai kviečiu prisijungti į mano grupę Facebook. Spausk ir junkis.

 

 

 

 

 

Turiu ir dar vieną pasiūlymą - mokamą receptų prenumeratą:

 

kiekvieną pirmadienį gausi vis naują receptų knygelę
receptų knygelėje mažiausiai 10 receptų, kurie tinka lieknėjant
kiekvieną kartą vis kiti receptai
receptai pagal temas, produktus
surašyti ne tik ingredientai, bet ir gamybos procesas

Kaip užsiprenumeruoti receptus?

 

Parašyk man el. p. info@zaliojidezute.lt ir užsiprenumeruosi. Išsirinksi norimą laikotarpį - 6 arba 12 mėnesių prenumerata.