Ar Tau nebuvo taip nutikę - suvalgai šokoladuką ir štai po dienos jau iškilo spuogas? O gal vargina išsausėjusi oda ir nebežinai ko griebtis? Puikiai suprantu, man taip ne kartą teko vargti su įvairiomis odos problemos. Tačiau pasakysiu paslaptį - atradau tai, kas padeda išlaikyti gražią veido odą! Todėl paruošiau Tau kelis patarimus, kurie padės sužinoti, kas daro įtaką mūsų odai, ko reikėtų vengti ir kaip tinkamai prižiūrėti veido odą.

 

Veido oda – kas sukelia problemas?

Turbūt pirmiausia kilo klausimas – kas vis tik įtakoja mūsų veido odos būklę? Man taip pat ilgai nedavė ramybės šis klausimas. Tačiau kai pradėjau daugiau domėtis natūraliais produktais, labiau atkreipiau dėmesį ir į savo mitybą. Tinkama ir subalansuota mityba gali padaryti tikrus stebuklus. Labai svarbu valgyti tokį maistą, kuris padės išvengti ne tik spuogų, bėrimų, bet ir odos senėjimo. Žinoma, neišvengiamai reikia pasirinkti ir tinkamas veido odos priežiūros priemones. Tad pasidalinsiu savo TOP patarimais, kaip teisingai rūpintis savo oda.

 

Odos šveitimas - būtina procedūra Tavo veidui

Odos valymas arba šveitimas yra būtina procedūra norint išlaikyti skaisčią ir švarią veido odą. Namuose tai būtina daryti bent kartą per savaitę. Žinoma, būtina rinktis savo odos tipui tinkantį veido šveitiklį. Pirmiausia nuo odos pašalinkite makiažo likučius, nuprauskite švelniu prausikliu. Tuomet dar drėgną odą sukamaisiais judesiais ištepkite šveitikliu. Dar kelias minutes masažuokite odą, kol grūdeliai beveik ištirps. Odą nuplaukite vos šiltu vandeniu. Po šveitimo procedūros oda taps švelni, minkšta ir lygi. Šios procedūros metu pašalinamos negyvos odos ląstelės, išvalomos poros. Žinoma, namuose neatliksite giliųjų odos sluoksnių valymo. Todėl bent kartą per mėnesį reikėtų apsilankyti pas profesionalią kosmetologę, kuri parinks Jums tinkamą profesionalaus veido valymo būdą.

 

Odos drėkinimas - gyvybiškai svarbi procedūra veido odai

Kiekviena mergina ar moteris turi atminti auksinę taisyklę - odos drėkinimas yra būtinas. Esu ne kartą girdėjusi, kad moterys, kurių veido oda riebi, odą stengiasi sausinti ir nenaudoja drėkinančių kremų. Deja, nesvarbu, veido oda spuoguota, riebi ar sausa, ją visada reikia drėkinti. Tai, kad veido oda riebi, nereiškia, kad jai netrūksta drėgmės. Odoje atsiranda spuogų ar išsiskiria daugiau riebalų tada, kai oda nevaloma, kemšasi poros. Tokiu atveju odą išvalykite ir po to būtinai tepkite drėkinamuoju kremu. Aš drėkinantį veido kremą visuomet tepu po serumo.

Ritualas paprastas:

  • nuvalau makiažą;

  • nuprausiu odą prausikliu (kas savaitę valau ir šveitikliu);

  • purškiu hidrolatu (drėgna oda geriau sugeria priemones);

  • odą palepinu serumu;

  • tepu drėkinamąjį kremą;

  • ryte papildomai tepu kremą su SPF apsauga.

Gerkite daugiau vandens

Vanduo - gyvybės šaltinis. Jis reikalingas visiems mūsų organizme vykstantiems procesams. Žinoma, labai svarbus ir odai. Pastebėkite, jei tik geriate mažiau vandens, veido oda tampa sausesnė. Todėl būtina gerti pakankamai skysčių. Oda drėkinama turi būti ne tik kremais, bet ir iš vidaus. Taip pat venkite saldintų, gazuotų gėrimų - cukrus skatina odos senėjimo procesus.

 

Veido serumas - kokį rinktis?

Po odos valymo, prausimo kasdien rekomenduoju naudoti ir veido serumą. Serumas skiriasi nuo paprasto veido kremo tuo, kad jame yra aktyviai veikiančios veikliosios medžiagos. O šių medžiagų koncentracija daug didesnė nei kremuose. Dėl šios priežasties serumas būtinas net ir naudojant veido kremą. Į ką atkreipti dėmesį renkantis serumą veidui? Atsakysiu paprastai – svarbiausia sudėtis. Odai reikalingiausi šie komponentai: vitaminas C, vitaminas E, vitaminas A, kologenas, hialurono rūgštis. Žinoma, tai nereiškia, kad visos sudėtinės dalys turi būti viename produkte. Rinkitės pagal tai, ko labiausiai reikia Jūsų odai šiuo metu. Vitaminas C serumuose skaistina odą ir gerina kolageno sintezę. Hialuronas ir kolagenas būtinas norint išsaugoti odos stangrumą, elastingumą ir drėgmę. Vitaminas E puikiai tinka po aknės gydymo, kadangi skatina žaizdelių gijimą.

 

Ką valgyti, kad oda būtų sveika ir graži?

Kaip jau minėjau, mityba yra be galo svarbi norint išlaikyti sveiką ir gražią veido odą. Pati ne vienus metus kovojau su odos problemomis. Tačiau atsisakius tam tikrų produktų pastebėjau, kad nebeliko ir daugelio odos problemų.

Pirmiausia atsisakykite cukraus. Cukrus organizme sukelia uždegiminius procesus. Tai pasimato ir odoje. Veidą pradeda berti, gali išsivystyti aknė, taip pat oda labai greitai praranda drėgmę. Pasireiškia ankstyvieji odos senėjimo procesai.

Druskos vartoti taip pat reikėtų su saiku. Ji sulaiko audiniuose vandenį. Tada atsiranda įvairūs odos patinimai, pabrinksta paakiai. Be viso to, per didelis druskos kiekis kenkia daugeliui organizmo procesų.

Per didelis pieno produktų vartojimas taip pat gali iššaukti tam tikrų alergijų ir veidą ima labiau berti. Jei neatrandate produkto, nuo kurio beria, pamėginkite sumažinti pieno produktų vartojimą.

Iš maisto raciono reikėtų išbraukti rūkytus, gruzdintus produktus. Valgykite kuo daugiau daržovių, vaisių. Mėsą ar žuvį ruoškite garuose, orkaitėje, troškinkite. Jei trūksta idėjų, kaip sveikai maitintis, kviečiu prenumeruoti mūsų naujienlaiškį. Kas savaitę gausite naudingų patarimų ir žinoma receptų. 

 

ŽALIOSIOS DĖŽUTĖS komandos misija - padėti atrasti kelią į sveikesnį gyvenimą ir geresnę savijautą. Dirbame tam, kad galėtume dalintis savo sukauptomis žiniomis ir įrodyti, kad natūralios priemonės yra naudingos ir veiksmingos. Mūsų klientai pamilo TOP produktus – inovatyvius rutuliukus su pelynu PONAS BAUBAS ir skaidulas DRAKONAS. Tai produktai geresnei savijautai, svoriui mažinti ir žarnynui. Sukūrėme ir naują produktą žmonėms, siekiantiems dar geresnių rezultatų - proteino ir konjako šaknies mišinys DEIVĖ.


Mes žengiame koja kojon kartu su savo klientu, padedame išmokti sveikiau maitintis, formuoti naujus įpročius ir atsirinkti tai, kas iš tiesų naudinga!