Turbūt tikrai esi girdėjęs apie ryškiai geltonos spalvos prieskonį - ciberžolę. Galbūt net turi šio prieskonio pakelį savo virtuvėje? Ciberžolė be galo aromatinga, patiekalams suteikianti ypatingą skonį ir spalvą. Tačiau aš norėčiau Tau papasakoti, kuo šis prieskonis naudingas mūsų organizmui ir pasidalinti efektyviais receptais lieknėjimui (skaityk daugiau patarimų lieknėjimui)!

 

Straipsnyje skaityk:

Ciberžolė - kas tai?
Ciberžolės sudėtis
Ciberžolės nauda mūsų organizmui
Ciberžolėlieknėjimui
Kaip naudoti ciberžolę lieknėjant? (receptai)
Ciberžolė virškinimui
Ciberžolė imunitetui

Ciberžolė - kas tai?

 

 

Ciberžolė (lot. Curcuma longa) nuo neatmenamų laikų yra pripažįstama kaip labai vertinga ir didelę naudą organizmui teikianti prieskoninė žolelė. Ciberžolė skirtingose šalyse naudojama skirtingai – vienose šalyse ji tik prieskonis, kitose vaistas. Kai kur ciberžolė net ir kosmetikos sudėtinė dalis. Ciberžolė išsiskira savo skoniu, aromatu ir spalva. Ji be galo vertinama Indijoje, net gi turi pavadinimą - indiškas šafranas. Taip pat gali išgirsti ir tokius pavadinimus, kaip auksinis prieskonis, kurkuma (milteliai išgaunami iš ciberžolės augalo). Prieskoniniams milteliams išgauti augalo šakniastiebis yra verdamas, džiovinamas ir sumalamas. (Sužinok, koks mūsų gaminamas produktas turi sudėtyje ciberžolės).

 

 

Ciberžolės sudėtis

 

Ciberžolė be galo turtinga savo sudėtimi. Čia atrasite lipidų, sočiųjų ir polinesočiųjų riebalų, mononesočiųjų riebalų, natrio, kalio, angliavandenių, skaidulų, baltymų, vitamino A, vitamino C, vitamino D, kalcio, geležies, piridoksino, magnio, kurkuminoidų, eterinių aliejų, maistinių skaidulų ir natūralaus cukraus. Tai daugybė žmogaus organizmui reikalingų medžiagų ir vitaminų kokteilis.

 

 

 

 

Daugelio sudėtinių dalių poveikį Tu tikrai žinai, tačiau plačiau noriu papasakoti apie kurkuminą. Tai nedidelę, tačiau labai svarbią dalį sudaranti veiklioji medžiaga. Kurkuminas poveikis organizmui antioksidacinis ir priešuždegiminis (panašių savybių turi ir pelynas, kurio yra „Pono Baubo“ sudėtyje). Jis neleidžia organizme atsirasti molekulėms, kurios skatina uždegimus, padeda apsisaugoti nuo lėtinių ligų atsiradimo, plitimo.

 

Be to, kurkuminas didina organizme antioksidantų kiekį. O tai reiškia, kad ne tik padeda užkirsti kelią įvairioms ligoms, bet ir ilgiau išlaikyti jaunystę, pristabdyti organizmo senėjimo procesus.

 

Ciberžolės nauda Tavo organizmui

 

Ciberžolė gali padėti užtikrinti Tavo gerą savijautą, stipresnį imunitetą ir lėtesnius organizmo senėjimo procesus. Kaip jau minėjau, pagrindiniai ciberžolės privalumai tai, kad ji turi priešuždegiminių ir antioksidacinių savybių. Be šių dviejų pagrindinių savybių ciberžolė naudinga norint pagerinti virškinimą, lieknėjant, norint sustiprinti imunitetą, apsisaugoti nuo širdies ar kepenų ligų. Taip pat jau mano minėta sudėtinė dalis – kurkuminas turi ir dar kelias svarbias savybes - padeda užkirsti kelią įvairioms smegenų ligoms, užkirsti kelią Alzhaimerio ligos atsiradimui ar progresavimui, vėžiniams susirgimams, naudingas žmonėms, sergantiems artritu, gali padėti palengvinti depresijos simptomus.

 

Dalinuosi video, kuriame pamatysi, kaip galima naudoti ciberžolę ir kokiais būdais.

 

 

 

 

 

Ciberžolė lieknėjimui

 

Ciberžolė yra be galo naudingas prieskonis, apie kurio naudą žinome ir mes, todėl jo yra ir mūsų populiariame natūralių skaidulų mišinyje „Drakonas“. Šis mišinys skirtas lieknėjimui ir žarnyno darbo gerinimui, valymui.

 

Kuo ciberžolė naudinga lieknėjant? Visų pirmiausiai ciberžolė padeda skatinti metabolizmą. O jam pagerėjus ir suaktyvėjus organizmas ima deginti daugiau kalorijų.

 

 

 

 

Kaip naudoti ciberžolę lieknėjant?

 

Rekomenduoju išbandyti paprastą receptą su ciberžole. Jis padės ne tik norint sureguliuoti svorį, bet ir pagerinti virškinimą, aprūpinti organizmą naudingomis medžiagomis ir vitaminais.

 

Receptas lieknėjimui su ciberžole: 1 stiklinė šilto vandens, ketvirtadalis arbatinio šaukštelio ciberžolės miltelių, 1 valgomas šaukštas citrinos sulčių, pusė arbatinio šaukštelio medaus (nebūtina), ketvirtadalis cinamono (naudokite tikrąjį cinamomą Cinnamovum Vertum, kuris auginamas Šri Lankoje).

 

Viską išmaišyk šiltame vandenyje ir išgerk ryte prieš pusryčius. Taip organizmą pabudinsi, aprūpinsi naudingomis medžiagomis, pagerinsi virškinimą, palengvinsi svorio metimą, kadangi šis gėrimas padės išvalyti organizmą (skaitykite daugiau apie organizmo detoksikaciją).

 

Na, o jei reikia alternatyvos ir nesinori kaskart maišyti atskirų ingredientų, gali rinktis mūsų skaidulų mišinį „Drakonas“, kurio sudėtyje taip pat yra ciberžolės, o skonis gaivus ir lengvas.

 

 

Ciberžolė virškinimui

 

Ciberžolė labai naudinga norintiems pagerinti virškinimą. Ji ne tik skatina tulžies gamybą, bet ir padeda sumažinti pilvo pūtimą, kuris atsiranda dėl pilve besikaupiančių dujų. Taip pat ciberžolė nuramina sudirgusį skrandį. Jei valgote daugiau kepto, aštraus ar sūraus maisto, skaninkite jį ciberžole, ji padės virškinimo sistemai. O sudėtyje esantis kalis ir magnis padeda atsistatyti žarnynui po viduriavimo (tinka ir po virusinių ligų, tokių kaip roto virusas).

 

 

 

Ciberžolė imunitetui

 

Ciberžolė gali pasitarnauti ir imuniteto stiprinimui. Ji padeda organizmui efektyviai kovoti su bakterijomis ir virusais, mažina uždegiminius procesus. Jei Jūsų imunitetas nusilpęs, būtinai įtraukite šį prieskonį į savo racioną. Ciberžolės miltelių per dieną galima suvartoti ne daugiau nei 10 g. Ją galima išgerti ryte tiesiog su vandeniu arba išmėginti receptą, kurį pateikėme aukščiau.

 

Ciberžolė puikiai veikia ir kaip antidepresantas, padeda sumažinti depresijos simptomus, užkerta kelią įvairioms smegenų ir nervų ligoms. O tuo pačiu apsaugo nuo šių ligų įtakos imunitetui.

 

 

 

 

 

Ciberžolė naudojama ne tik kaip prieskonis, tačiau tai dažnas ingredientas ir kosmetikos sudėtyje, kadangi teigiamai veikią ir mūsų odą. Na, o visos gerosios ciberžolės savybės per daugelį metų patikrintos ir įrodytos mokslininkų. Taip pat yra sukurta ir specialių ciberžolės papildų.

 

Kaip jau minėjau, ciberžolės rasi ir „Drakono“ sudėtyje. Ją pasirinkome ne veltui – juk tai aukso vertės prieskonis, kuris gali padėti išsaugoti jaunystę, apsaugoti nuo ligų ir pagerinti savijautą!

 

Turi klausimų, nežinai kokį produktą pasirinkti? Parašyk man žinutę (dešiniame svetainės apatiniame kampe rasi žinučių langelį!)